Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen die een orgasme krijgen tijdens seks hebben meer kans op zwangerschap

Goed nieuws voor alle vrouwen die van seks houden én graag zwanger willen worden: volgens nieuw onderzoek heb je meer kans op een zwangerschap als je klaarkomt tijdens een potje seks.

Als je klaarkomt maakt je vagina pulserende bewegingen, die er op hun beurt voor zorgen dat het sperma van je (seks)partner makkelijker naar the place to be wordt vervoerd. Volgens onderzoekers is de kans op een zwangerschap bij vrouwen die klaarkomen van seks, aanzienlijk groter dan vrouwen die hier moeite mee hebben.

LEES OOK: 10 gedachten die je hebt tijdens een potje seks

Wel of niet klaarkomen: een aanzienlijk verschil

Klinkt logisch, maar er is een heel onderzoek aan vooraf gegaan. Onderzoekers vroegen zes vrouwen tussen de 26 en 52 jaar om 5 milliliter glijmiddel (om sperma na te bootsen) in hun vagina in te brengen en daarna de masturberen. Drie van hen hadden de frustrerende taak om te stoppen voor ze klaarkwamen en de andere drie mochten wel klaarkomen. Om te controleren hoeveel glijmiddel er na het masturberen nog in hun vagina zat, brachten de vrouwen een menstruatiecup in.

Wat je vanavond gaat doen

Wat bleek? De vrouwen die wel mochten klaarkomen hadden aanzienlijk (15 procent) meer glijmiddel binnengehouden dan de vrouwen die dit niet mochten. En aangezien er in een milliliter sperma zo’n honderd miljoen spermacellen zitten, is dit nogal een verschil als elk spermacelletje telt.

Niet dé manier

Voor alle vrouwen die zich een ongeluk klaarkomen, maar niet zwanger raken: volgens onderzoekers is het niet dé manier die voor iedereen werkt. Ook is er meer en grondiger onderzoek nodig naar dit onderwerp, stellen de wetenschappers. Hmm, misschien moeten we dit vanavond zelf eens aan een grondig onderzoek onderwerpen.

Seks is werkelijk o-ver-al goed voor. Vrouwen die vaker seks hebben, hebben een beter geheugen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouwen die een orgasme krijgen tijdens seks hebben meer kans op zwangerschap
Sluiten