Redactie
Redactie Gezondheid 5 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen die vaker seks hebben, hebben een beter geheugen

Seks is goed voor je. Het is in- en ontspannend tegelijk, je verbrandt er een klein leger calorieën mee en je slaapt er beter van. Slechts een paar redenen waarom mensen graag met elkaar onder de lakens duiken. En o ja, het is ook goed voor je geheugen! Zo blijkt.

Nou, deze kende je misschien nog niet: van (veel) seks krijg je een beter geheugen. Dat hebben we niet zelf bedacht, maar een indrukwekkend team van onderzoekers van de Canadese McGill University die daar vorige week mee op de proppen kwamen. Uit hun onderzoek bleek dat er een relatie bestaat tussen het hebben van seks en de groei van weefsel in de hippocampus – het deel in de hersenen die het zenuwstelsel, emoties en het geheugen raakt.

Beter geheugen

De conclusie: vrouwen die vaak seks hebben, zijn veel beter in staat om (abstracte) woorden en verhalen te onthouden. De oorzaak zou kunnen zijn dat de lichamelijke inspanning die seks is, een positieve impact heeft op onze mentale gesteldheid. Bovendien geldt seks als remedie tegen stress en depressie: beide hebben een negatief effect op het geheugen.

Voor de onderzoekers zijn de resultaten een mooi aanknopingspunt om dieper in de materie te duiken: ze gaan nu uitzoeken wat de impact van een orgasme op ons geheugen is.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: seks wordt alleen maar beter met de jaren

Slecht in gezichten? Helaas.

Ik ben zelf onbeschrijflijk slecht in het onthouden van gezichten, tot grote ergernis van mezelf en mensen die ik regelmatig beledig. Voor wie ik de volgende keer (weer) niet herken en nu denkt dat hij of zij mij als advies kan geven om te doen wat dit onderzoek voorschrijft: helaas, meer seks helpt niet om beter te zijn in het herkennen van gezichten, benadrukken de onderzoekers. Mijn vriend vindt het een zinloos onderzoek, zegt ‘ie.

LEES OOK: 5 redenen om vanavond seks te hebben >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouwen die vaker seks hebben, hebben een beter geheugen
Sluiten