Redactie
Redactie Body 7 jun 2017

Vrouwen met een grotere achterkant (lees: dikkere kont) zijn intelligenter en gezonder

Big butt equals big brains: dat is de samenvatting van wat je hieronder gaat lezen. In het Nederlands betekent dat zoveel als: ‘een dikkere kont is ook een dikkere hersenpan’. Hatsikidee, dit is nu al het leukste stukje tekst dat je vandaag leest.

Dikke kont

‘Mensen met een grotere derrière zijn niet alleen gezonder, maar beschikken vaker ook over een grotere intelligentie.’ Nee, dat hebben we niet zelf bedacht, we zouden niet durven, maar een aantal heren en dames met witte jassen aan en een titel van de Universiteit van Oxford achter hun naam, in samenwerking met een gerenommeerd Brits ziekenhuis. Dat betekent dus dat het hartstikke waar is.

Derrière als natuurlijke barrière

‘De distributie van vet is belangrijk, en het vet onder je middel (lees: kont) is de beste plek omdat het daar een natuurlijke barrière tegen hartziekten, diabetes en obesitas-gerelateerde aandoeningen vormt,’ aldus de onderzoekers. Maar ook vet op de dijen en onderrug is essentieel voor deze bescherming.

Hoera voor DNA

Tot zover mooi nieuws, en hoe zit het dan precies met die verhoogde intelligentie? Nou, hier komt de aap uit de kont: grotere billen hebben significant meer Omega 3-vetten, waarvan bewezen is dat ze de hersenen stimuleren, onder meer je geheugen en cognitieve vaardigheden. En hoera voor DNA: kinderen van moeders met bredere heupen zijn intelligenter dan kinderen van minder voluptueuze moeders. Een dikke win-win situatie.

LEES OOK: een goede relatie maakt je dikker. Say what?

Reageer op artikel:
Vrouwen met een grotere achterkant (lees: dikkere kont) zijn intelligenter en gezonder
Sluiten