Ja, echt: vrouwen met migraine zijn extra jaloers

Geloof ‘t of niet maar vrouwen met migraine zijn extra jaloers. Mocht je dus zo nu en dan een hoofdpijnaanval hebben en stikjaloers zijn, dan weet je dat dat niet gek is. Sterker nog: migraine kan zomaar af en toe een goede smoes zijn voor je jaloezie (ha-ha).

We leggen uit waarom de twee een verband met elkaar hebben.

Vrouwen met migraine extra jaloers

De conclusie dat vrouwen met migraine jaloerser zijn komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Hoofdpijnonderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Erasmus MC zijn na twee onderzoeken naar migraine tot die bevinding gekomen.

Bij vrouwen komt migraine drie keer zoveel voor dan bij mannen en dat heeft onder meer te maken met geslachtshormonen. Door een schommeling in het oestrogeengehalte kun je migraine krijgen en laat oestrogeen dan ook weer invloed hebben op de mate van jaloersheid bij vrouwen. Het onderzoek toont nu dan ook aan dat vrouwen met hoofdpijnaanvallen wel degelijk jaloerser zijn dan vrouwen die geen migraine hebben. En dat allemaal vanwege de hormonen in je lichaam…

En meer…

Overigens is jaloezie onder vrouwen met migraine niet het enige wat speelt. Ook blijkt uit het onderzoek dat vrouwen met hoofdpijnaanvallen vaker last hebben van koude voeten. Nogal vervelend, want daardoor vallen ze ook minder snel in slaap en zijn ze dus over het algemeen wat vermoeider.

Meer lezen?

Leids Universitair Medisch Centrum

Reageer op artikel:
Ja, echt: vrouwen met migraine zijn extra jaloers
Sluiten