Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 25 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek bewijst: vrouwen willen vaker seks dan mannen

Als je aan seksdrive denkt, denk je vaak meteen aan mannen die er geen genoeg van kunnen krijgen. Een nieuw onderzoekje heeft echter uitgewezen dat het niet de mannen zijn, maar vrouwen die vaker seksuele verlangens hebben.

Vrouwen hebben meer zin

Het is een beetje een stereotype dat mannen altijd klaar zijn voor seks en vrouwen vaak degene zijn die minder vaak het initiatief nemen, of de man zelfs afwijzen. Canadees onderzoek heeft echter bewezen dat 60 procent van de onderzochte vaak vrouwen meer zin in seks heeft dan hun mannelijke partner.

Breed onderzoek

Het onderzoek is gedaan door Voucher Codes Pro en is gedaan, omdat het opmerkelijk was dat er een stijgende lijn zit in online zoekopdrachten naar lingerie en sekstoys. Voor het onderzoek werden 2.383 Britten vanaf 18 jaar, in een lange relatie onderzocht. Helaas is niet bekend hoeveel mensen er van elke leeftijdscategorie aan het onderzoek hebben deelgenomen.

LEES OOK: 5 x dingen die je beter niet kunt vergeten te doen na de seks

Meer spanning, graag!

Uit de resultaten bleek dat 59 procent van de onderzochte vrouwen meer seks wilden, tegenover 41 procent van de mannen. 21 procent van de koppels zei regelmatig ruzie te maken over de hoeveelheid seks die ze hebben. Volgens 34 procent mist er avontuur tussen de lakens en mag het allemaal best wat spannender.

Verschil tussen toen en nu

Omdat alle ondervraagde stellen in een lange relatie zitten, werd hen ook gevraagd wat het grootste verschil is tussen de seks in de beginfase van hun relatie en de fase waarin ze nu zitten. 36 procent van de koppels vond dat ze in het begin van hun relatie meer spontane dingen deden en dat nu vaak missen.

Praten

Journaliste Michèle Binswanger schreef een boek over seks en vreemdgaan en heeft veel onderzoek gedaan naar wat mensen zoeken in een relatie. ‘Vrouwen hebben vandaag de dag heel andere verwachtingen van seks dan veertig jaar geleden. Ze zoeken meer avontuur en zijn onafhankelijker’, vertelt ze tegen de Huffington Post. Zij raadt daarom aan om zoveel mogelijk met je partner te praten over je verlangens.

Zo houd je de seks spannend als je in een lange relatie zit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: vrouwen willen vaker seks dan mannen
Sluiten