Vrouwen verhullen hun nare littekens van zinloos geweld met tatoeages

Iedereen heeft wel ergens een litteken zitten. Maar soms herinnert het je aan een iets wat je het liefst zo snel mogelijk vergeet. De Braziliaanse tatoeëerder Flavia Carvalho is met een prachtig project gestart dat deze scars for life als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Wauw!

‘Onder de huid’

In haar eigen tattooshop transformeert Flavia sinds twee jaar alle nare tatoeages op vrouwenlichamen in prachtige plaatjes. Het project heet ‘A Pele da Flor’, oftewel letterlijk vertaald: ‘onder de huid’.
Er kwam twee jaar geleden een vrouw in haar winkel, die graag van het enorme litteken op haar buik af wilde. De vrouw was tijdens het uitgaan gestoken door een man die haar lastigviel. Toen ze hem sloeg pakte hij zijn zakmes en stak haar in haar buik. Het litteken dat overbleef was groot en gaf haar zo’n nare herinnering dat ze Flavia vroeg er iets overheen te tatoeëren zodat ze niet langer met het litteken geconfronteerd werd wanneer ze in de spiegel keek.

Kracht en doorzettingsvermogen

Dat liet de Braziliaanse tatoeëerder zich geen tweede keer vragen en maakte er een schitterend plaatje van. Toen de vrouw het resultaat zag was zij zo ontroerd en blij, dat Flavia besloot dit soort tatoeages voortaan gratis te zetten. Flavia vindt dat elke tatoeage die zij om deze reden zet, staat voor kracht en doorzettingsvermogen van de vrouw die hem op haar lichaam draagt.
De naam van het project slaat op de Portugese uitspraak ‘A flor da pele’ -‘onderhuids’ in het Nederlands- die wijst naar de omschrijving van diepe angst die we kunnen voelen in extreem moeilijke of uitdagende situaties. Flavia wilde met haar project ook bekendheid voor huiselijk geweld en wat daar de nare gevolgen van kunnen zijn. Petje af!

Hieronder zie je meer foto’s van verschillende tatoeages die Flavia voor haar project zette.

Deze vrouw werd beschoten door haar vriend en liet deze prachtige tatoeage zetten.

De vrouw met dit plaatje op haar lichaam verhult het litteken dat veroorzaakt werd door haar vriend. Hij stak haar.

Deze vrouw werd gestoken met een stuk gebroken glas.

Tatoeages iets voor jou? Hier vind je wat inspiratie voor tatoeages in naam der liefde >

Reageer op artikel:
Vrouwen verhullen hun nare littekens van zinloos geweld met tatoeages
Sluiten