14 x dingen die bewijzen dat vrouwen stiekem best ranzige wezens zijn

Mannen hebben de reputatie, maar heel eerlijk: vrouwen houden er net zulke onsmakelijke gewoontes op na als mannen. Al zullen we dat natuurlijk nóóit toegeven. 

Natte sok

Mannen laten schaamteloos winden onder de dekens, zweten als otters en kunnen ruiken als een natte sok die iets te lang in de sporttas heeft gelegen. Walgelijk ja, maar goed; het is niet alsof wij 24/7 naar lelietjes van dalen ruiken. Ook al nemen we verregaande maatregelen om die illusie in stand te houden; we weten wel beter. Iedere vrouw (ja, jij ook) heeft zich wel eens schuldig gemaakt aan minstens twee van onderstaande gore gewoontes. Ook al zullen we dat natuurlijk nooit hardop zeggen.

1. Vrijwel nooit je bh wassen

Kun je je herinneren wanneer de laatste keer was dat je de bh die je nu draagt hebt gewassen? Precies ja.

2. Voor het slapen niet je tanden poetsen

Of je nou beschonken thuiskwam en het al heel wat was dat je je bed hebt gevonden of je dankzij een terroriserende peuter compleet knock-out op bed valt; het is wel eens gebeurt dat we zonder tandenpoetsen naar bed gingen (en je de volgende dag bijna van je stokje ging door je eigen adem).

4. Hetzelfde voor twee keer per dag flossen

Als je me zonder te knipperen in de ogen kan kijken en beweert dat je afgelopen jaar iedere dag twee keer hebt geflost, trakteer ik je op een jaar lang gratis winegums.

5. Je jeans niet wassen

Het kan wel weken duren voordat een nieuwe jeans echt perfect zit. Als je hem in de wasmachine gooit, kun je weer van voor af aan beginnen. Of hij krimpt onverbiddelijk, of de stretch gaat eruit waardoor die ooit perfecte jeans nu om je billen lubbert. Begrijpelijk, maar fris is het niet.

6. Commando gaan

We veroordelen niet, maar als je ooit besloot ondergoed achterwege te laten, gooide je daarna dan ook je jeans in de wasmachine? Hmm?

7. Je telefoon gebruiken op de wc

Zo ontspannen en zo walgelijk tegelijk: appen of Instagrammen wanneer je op de plee eindelijk een momentje voor jezelf hebt. Iets met E-coli, maar toch: zó relaxt.

8. Haren uit gekke plekken trekken

Niets zo bevredigend als die ene verdwaalde haar uittreken. Uit je neus. Je oor. Je bil.

9. Menstruatie diarree

Ja, dat is net zo goor als het klinkt, maar het komt vaker voor dan je denkt. Door die ellendige samentrekkingen van je baarmoeder en bijbehorende buikkramp kunnen je darmen op hol slaan en dat betekent een feest van eh, lichaamsvloeistoffen.

10. Puisten uitdrukken

Als we een witte kop zien, is er maar één reactie mogelijk: Die Moet Weg. Of het nou bij jezelf of een ander is. En hoe meer eruit komt zetten, hoe bevredigender. Je bent niet de enige, want er zijn hele YouTube-kanalen gewijd aan deze onsmakelijke hobby.

11. De vaginale wind

In het Engels heet dat queefing en dat klinkt toch een stuk gezelliger. Het gebeurt wanneer tijdens seks lucht in je vagina terechtkomt. Als de penis er dan uitgaat geeft dat special effects die niet per se heel sfeerbevorderlijk zijn – ook al kun je er niks aan doen.

12. Make-up gebruiken die over de datum is

En als we het dan toch over make-up hebben… wanneer is de laatste keer dat je je poederkwasten door een sopje hebt gehaald?

13. Onder de douche plassen

Moeders multitasken – en soms is de douche nou eenmaal de enige plek waar je kan plassen zonder dreinende peuter aan je been.

14. Het eten dat in je bh valt opeten

Vind je zomaar opeens een koekkruimel terug in een cup. Pure bliss!

O en mocht je je nog zorgen maken over ontsnapte scheten: let it go. Windjes laten in elkaars nabijheid is goed voor je relatie.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
14 x dingen die bewijzen dat vrouwen stiekem best ranzige wezens zijn
Sluiten