Redactie
Redactie Erop uit 27 okt 2015

Waanzinnig gaaf logeren met kinderen in een raket

Een weekendje weg met kinderen hoef je écht niet te slijten in een mega-bungalowpark. Dichtbij huis zijn er geweldige, fantasierijke plekken om te vertoeven, weet Marlies van Bijzonder Plekje. Vorige week sliep ze met haar gezin bij De Vreemde Vogel.

De voorpret is al top: we gaan naar De Vreemde Vogel. Een naam die tot de verbeelding van mijn kinderen spreekt. En welk onderkomen van dit buitenhotel gaat het worden? Ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Wordt het vliegtuig De IJzeren Vogel, of De Vuurvogel, met een échte brandweerauto om in te spelen en eigen vuurplaats voor de deur? Of de reuzen-vogelhuisjes? Berry (12) en Robin (10) twijfelen geen seconde: SpaceMees moet het zijn, de raket met het lanceerstation.

In het groen

De TomTom leidt ons door een Vlaardingse woonwijk. Waar komen we terecht? De Vreemde Vogel blijkt aan de rand van de wijk te liggen, idyllisch in het groen, tegen het prachtige natuurgebied Midden-Delfland aan. Vanaf het moment waarop we door het sierlijke hek het terrein oprijden, volgt een aaneenschakeling van blij makende momenten. Want: wat een leuke, fantasierijke plek is dit. De kinderen zijn er compleet hyper van. ‘Mama kijk!’ Daar ligt het vliegtuig! ‘Mama kijk!’ Moet je dit vogelhuisje zien, het is gemaakt van pannen en heeft bestek op het dak! Kijk! Er lopen kippen op het erf. Kijk! Daar in het speeltuintje ligt een reddingsboot op z’n kop! Daar ligt onze raket! We hebben een enorm voetbalveld voor de deur!

Astronaut

SpaceMees bestaat uit twee delen: de raket, waarin twee kinderbedden zijn gemaakt, en het lanceerstation. Hier staat het royale tweepersoonsbed en zijn ook de douche en wc. Ik val direct voor de flinke raampartijen die in deze voormalige, stoere zeecontainer zijn gemaakt. Wat een fantastisch vrij uitzicht hebben we vanuit ons bed! Aan de muur prijken fotolijstjes met onze ‘voorgangers’, bekende ruimtevaarders zoals Wubbo Ockels, André Kuipers en jawel, Ham – de eerste Chimpansee die de ruimte in vloog, zo leer ik later op de avond van het ruimtekwartetspel. Ook het kinderspeelgoed in SpaceMees heeft alles te maken met de ruimte. Van het magneet-dartbord tot het astronautenpak en het boekje over de ruimte, aan alle details is gedacht.

Licht en hip

Het zijn ook precies die details die De Vreemde Vogel zo bijzonder maken. En blij, merk ik wanneer we na een heerlijke nacht ontbijten in het Tuincafé bij de boerderij op het terrein. Op weg er naartoe passeren we het Muntlaantje, waar je verse munt mag plukken voor je thee of mojito. Daarna volgt het bordje met de huisregels, waarvan één luidt dat je je hier dient te gedragen als een vreemde vogel (geen probleem, natuurlijk!). De inrichting van het Tuincafé is hip en licht en het café heeft een terras aan het water. En zelfs wanneer we bij het buffet ons verrukkelijke ontbijtje bij elkaar scharrelen, worden we vrolijk van de details. Zo liggen de vers gelegde, gekookte eieren in een vogelkooitje.

Strand en stad

Wat zullen we na het ontbijt eens doen? Keuze genoeg, want zowel Rotterdam als Hoek van Holland en Delft liggen hier om de hoek. Gaan we voor de Euromast, kubuswoningen en markthallen? Futureland op de Maasvlakte? Naar het gemoedelijke Klauterwoud in de buurt? We houden het simpel: we gaan naar het strand bij Hoek van Holland. Krabbetjes zoeken, ons vermaken om spelende honden, kijken hoe surfers elke golf proberen mee te pakken. Ook lopen we over de pier, waar Eric en Berry zich vergapen aan loeigrote schepen. Als we na een warme chocolademelk met appeltaart weer huiswaarts keren, weten we één ding zeker: wat een geweldig weekend was dit. Voor herhaling vatbaar!

Lees ook: 5 x eten op een plek waar kinderen wél welkom zijn! >

Meer toffe plekken vinden waar je met je kinderen terecht kunt? Bijzonder Plekje weet de leukste stekjes!

Reageer op artikel:
Waanzinnig gaaf logeren met kinderen in een raket
Sluiten