Redactie
Redactie Kids 25 februari 2015

Waanzinnige fotoserie over ballerina’s en het moederschap

Fotografe Lucy Gray heeft een prachtige fotoserie gemaakt, genaamd ‘Balancing Acts: Three Prima Ballerinas Becoming Mothers’. Hierin laat ze drie balletdanseressen zien die hun carrière combineren met het moederschap.

De danseressen, gefotografeerd in zwart-wit, zijn afkomstig van het San Francisco Ballet en gunnen ons en kijkje in het turbulente, doch mooie leven van een ballerina, terwijl ze ook een huishouden runnen. Lucy had in eerste instantie en negatief beeld bij het leven van een balletdanseres. Ze dacht dat ze egocentrisch en zelfdestructief zouden zijn.

Het gaat niet altijd over rozen

Niets bleek minder waar. Toen ze Katita Waldo ontmoette in 1999 en veertien jaar haar leven documenteerde, veranderde haar kijk. Ook betrok ze mededanseressen Tina LeBlanc en Kristin Long erbij, die net als Katita kinderen kregen. ‘Het moederschap als danseres gaat niet van een leien dakje’, beweert Gray. Zo bestaat er een kans dat ze een ernstige blessure oplopen en kunnen ze vervangen worden door een andere danseres tijdens hun zwangerschapsverlof.

Ondanks dat het krijgen van een kind impact op hun leven heeft gehad, hebben ze ook veel geleerd. ‘Nadat ik m’n zoon kreeg, besefte ik pas dat ik mensen echt aan het entertainen was met m’n werk. Ik was niet alleen m’n eigen hachje aan het redden’, zegt Tina. De foto’s zijn gebundeld in een boek en kun je hier kopen.

Nog meer inspirerende fotoseries:
Mama maakt fotoserie van haar hectische leven met peuter
Deze tranentrekkende fotoserie over adoptie is zo mooi

Reageer op artikel:
Waanzinnige fotoserie over ballerina’s en het moederschap
Sluiten