Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Persoonlijk 22 aug 2019

Waarom een blind date helemaal geen gek idee is

Zeuren je vriendinnen altijd aan je hoofd dat je eindelijk is een keer op een blind date moet gaan? Misschien hebben ze gelijk. Een blind date is eigenlijk helemaal geen gek idee, en wel hierom.

Kieskeurig?

Als iemand je mee op date vraagt is het logisch dat je de persoon in kwestie keurt voor je instemt. Maar misschien loop je wel een hele leuke vlam mis, puur omdat zijn schoenen écht niet meer van deze tijd zijn. Als jouw familielid, vriendin, collega, kennis of bemiddelaar je wil matchen doet hij/zij dit puur op basis van jullie persoonlijke kenmerken. Jouw persoonlijke cupid kent je als geen ander, dus wie weet zit ‘t wel goed met die blind date!

Lees ook: Bios en uit eten cliché? Dit is dé ideale date volgens je sterrenbeeld!

Gezonde spanning

Natuurlijk is het spannend om niet te weten wie er dalijk tegenover je zit. Maar stiekem zijn die zenuwen best leuk. Ze brengen in ieder geval flink wat spanning teweeg in je leven. En dat zorgt er weer voor dat je – al is het maar voor even – uit de dagelijkse sleur wordt getrokken. Enne, het is ook goed om af en toe uit je comfort zone te stappen. Wie weet wat je hierna allemaal aandurft.

Gespreksstof

Tenzij je iemand tegenover je hebt zitten die muisstil is hebben jullie in ieder geval voldoende gespreksstof. Jullie weten he-le-maal niets over elkaar, én dit is natuurlijk het perfecte moment om daar verandering in te brengen. Ook is er geen sprake van vooroordelen. Dit is een open minded ervaring waar jullie niet alleen dingen over elkaar, maar ook over jullie zelf te weten komen.

Teleurstelling

Als je met iemand op date gaat die je knap of leuk vindt kan het nog wel ‘s tegenvallen als blijkt dat hij rude is tegen de serveerster. Je verwachtingen vallen in duigen. Maar geen verwachtingen, geen teleurstellingen! Je hoopt natuurlijk dat jullie date goed verloopt, maar wat maakt het uit als het niet zo is? Je bent de persoon in kwestie niet eerder tegengekomen, dus het kan gelukkig bij een eenmalige ontmoeting blijven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom een blind date helemaal geen gek idee is
Sluiten