Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 11 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom de foto van Anne Hathaway’s spijkerbroek (?!) viral gaat

Het is de broek van de Amerikaanse actrice Anne Hathaway (33). Hoewel ze in de lente is bevallen van haar eerste kindje, worstelt ze nog met wat zwangerschapskilo’s. Maar middels deze Instagram-post wil ze duidelijk maken dat acceptatie van je nieuwe lichaam erbij hoort.

De actrice uit The Devil Wears Prada is in maart moeder geworden van zoon Jonathan. Maar ook de grootste Hollywood actrices passen niet altijd meteen weer in hun oude jeans, zo blijkt wel. Op de foto zien we haar jeans verknipt tot shorts. Eronder schrijft ze: ‘Het is niks om je voor te schamen als je gewicht aankomt tijdens je zwangerschap. En het is ook geen schande wanneer het langer duurt dan gedacht om je zwangerschapskilo’s weer kwijt te raken (als je ze überhaupt kwijt wil raken). Het is geen schande om je eigen shorts te maken omdat je dijen niet meer passen in dat korte exemplaar van vorige zomer. Lichamen veranderen. Lichamen groeien. Lichamen krimpen. Het is allemaal uit liefde (en laat niemand anders je iets wijsmaken).’ Inmiddels heeft de post al meer dan 164K likes en 2270 reacties.

Acceptatie

Met zoveel focus op het ‘ideale’ vrouwenlichaam, is het belangrijk dat er ook actrices zijn die zorgen voor een flinke portie relativering. En die beweging lijkt steeds groter te worden. Zo schreef Renée Zellweger (Bridget Jones) onlangs deze krachtige brief. Er zijn miljoenen redenen waarom ons lichaam van tijd tot tijd verandert, en een zwangerschap is een hele belangrijke en mooie. En in plaats van binnen korte tijd weer in onze oude jeans te willen passen, kunnen we ook gewoon onze kleding (tijdelijk) aanpassen. En dat is helemaal niet erg, want je moet je nu eenmaal kleden naar het lichaam dat je nú hebt. En volgens Anne ligt er al genoeg focus en druk op het topic ‘vrouwelijk lichaam’, vooral na de zwangerschap. Laten we alsjeblieft niet nog meer gaan stressen over het feit dat we niet meer in onze jeans passen.

Voel(de) jij ook die druk na de zwangerschap? Praat mee op Facebook!

Lees ook:Wat 9 maanden zwangerschap met je lichaam doet>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom de foto van Anne Hathaway’s spijkerbroek (?!) viral gaat
Sluiten