Redactie
Redactie Algemeen 2 jul 2014

Waarom de zomer perfect is om je carrière een boost te geven

Zo tegen de zomermaanden worden we minder productief. Zowel op werk als thuis zijn we toe aan vakantie. Die vakantie waar we keihard voor hebben gewerkt en waarin we een ‘potje niets’ gaan doen. Maar, wat doen we eigenlijk met die andere dagen in de zomer?

De massale moeheid is toegeslagen. Snoeihard hebben we gewerkt de afgelopen tijd. Met palmbomen en zalige fruitcocktails in onze achterhoofden, kunnen we er weer tegenaan.

Toch moet je niet vergeten om daarna weer scherp te zijn. En te kijken naar de doelen die je voor ogen hebt. De rustige zomerdagen zijn bij uitstek geschikte momenten om jezelf weer eens goed op de kaart te zetten. En te overdenken wat je nou eigenlijk wil.

Misschien is het tijd voor een carrière switch? Of is het zaak om rustiger aan te doen? Ontdek je ware talenten en jaag je dromen na!

Zo bereik je een goede balans tussen werk en privé

De 3-D’s

Ga opzoek naar de lijst met doelen die je hebt gesteld. Nog niet aan toegekomen? Doe dat dan nu. Presto. Kies drie doelen met de hoogste prioriteit, de rest schrap je. Werk de komende tijd naar deze doelen toe.

Gebruik hiervoor drie richtlijnen: dump, durf en doe. Hierdoor kom je er vanzelf achter waar je focus ligt. Personal branding in een notendop.

Dump

Denk goed na over welke obstakels kunnen opdoeken bij het bereiken van je doelen. Wij noemen: negatieve mensen, dingen waar je geen voldoening uithaalt óf energie slurpen en tijdverspillers. Acht keer per dag je mail checken is heus niet nodig. Weg ermee!

Durf

In je leven is het noodzaak om risico’s te nemen. Uit je comfort zone treden zorgt voor nieuwe uitdagingen. Alleen let wel op dat je geen risico’s neemt omdat je even in een saaie periode zit. Kijk naar de angsten die je eventueel op weg helpen naar je doelen. Overwin deze angsten.

Doe

We doen heel veel op een dag. Sommige dingen uit noodzaak, andere omdat we denken dat ze super belangrijk zijn. Het wordt hoog tijd om je carrière eens flink onder de loep te nemen, ladies.

Om een frisse blik te werpen op de dingen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van jezelf. Voer deze dingen uit. Iedere dag. En je zult zien dat je doelen binnen no time glashelder worden. Als dit geen personal branding is… Succes!

7 dingen waarmee succesvolle werkende moeders zijn gestopt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom de zomer perfect is om je carrière een boost te geven
Sluiten