Waarom deze moeder besloot ten overstaan van haar familie te bevallen

Els van Asseldonk 22 feb 2016 Kids

Wie waren er bij jouw bevalling(en)? Een gezellig theekransje met de familie zie ik op dat moment niet direct zitten, jij wel? De Amerikaanse Carla besloot haar familie bij het moment supreme te hebben en dat werd vastgelegd door fotografe Jessica Liggett. Prachtig is de foto waarop je Carla haar pasgeboren zoontje borstvoeding geeft terwijl haar twee zussen bij Carla in bed liggen.

Carla vertelde aan BabyCenter: ‘Ik ben de jongste van vijf kinderen en mijn broers en zussen zijn mijn beste vrienden. Hoewel alleen mijn twee zussen me bijstonden bij de bevalling, waren mijn broers ook meer dan welkom. We hebben zo’n sterke relatie met elkaar. Wanneer er eentje het zwaar heeft, voelen we dat allemaal. Naast mijn man, waren mijn zussen mijn support team. We zijn allemaal bij elkaars bevallingen geweest. Het voelt heel natuurlijk om ze voor van alles en nog wat te bellen. Deze bevalling in het bijzonder. Ik had hun moederlijke zorg nodig. Ik had het geluk dat ook mijn schoonmoeder bij deze bevalling was. Ze was er om op mijn dochter te letten en ze was getuige hoe haar kleinzoon Oscar geboren werd.’

Andere kinderen wel of niet bij de bevalling?

Ook dochter Olive was bij de bevalling: ‘Deze tweede baby zorgt voor een grote verandering in ons gezin. Ik dacht dat die verandering misschien makkelijker te accepteren voor haar zou worden als ze bij de bevalling zou zijn. Ze is een slimme meid van twee jaar. We hadden haar meerdere video’s van waterbevallingen laten zien voorafgaand aan de bevalling. Ze verbaasde me met haar zorg, liefde en hulp. Ik wilde ook dat ze erbij was, omdat het onze laatste momenten waren waarin zij ons enige kindje was.’

Carla: 'Olive was fantastisch tijdens de bevalling. Ze stond erop om tijdens veel van mijn weeën mijn gezicht vast te houden.'

Carla: ‘Olive was fantastisch tijdens de bevalling. Ze stond erop om tijdens veel van mijn weeën mijn gezicht vast te houden.’

Bekijk de foto’s hieronder:

Oscar_birth-31-XL-650x434

Oscar_birth-55-XL-650x434

Oscar_birth-63-XL-650x434

Oscar_birth-87-XL-650x434

Oscar_birth-135-XL-650x434

Oscar_birth-136-XL-650x434

Oscar_birth-148-1-XL-650x434

Oscar_birth-216-XL-650x434

De ontroerende foto van Carla en haar zussen samen met baby Oscar.

De ontroerende foto van Carla en haar zussen samen met baby Oscar.

Ondanks alles was natuurlijk haar man haar grootste steun tijdens de bevalling. ‘De anderen waren zorgzaam en hielpen me enorm door mijn rug te masseren. Ze zorgden ervoor dat alles een stuk soepeler verliep.’ Kijk voor meer foto’s van Jessica op haar website of Facebook-pagina.

Wie waren er bij jouw bevallingen? Zou je er ooit voor kiezen om ook je broer/zus bij de bevalling te hebben? Reageer op onze Facebook.

Zo mooi! Deze foto’s laten zien hoe magisch een bevalling kan zijn
1445002125-1444756875-hellobabybirthphotography

Reageer op artikel:
Waarom deze moeder besloot ten overstaan van haar familie te bevallen
Sluiten