Iris Kodde
Iris Kodde Kids januari 5, 2016

Waarom dit 6-jarige jongetje moet betalen voor het eten van zijn moeder…

Het is altijd mooi meegenomen als je date goede manieren heeft. Een bloemetje voor haar meenemen, dames voor laten gaan: dat werk. Volgens Nikkole Paulun kun je niet vroeg genoeg beginnen om deze manieren bij je zoon bij te brengen.

Haar zoontje is namelijk zes jaar oud, maar neemt haar één keer per maand mee uit eten. Naast dat hij dan de deur voor haar openhoudt, haar stoel aanschuift en de iPad weglegt, betaalt hij ook nog eens het héle diner inclusief fooi.

En nee, hij krijgt niet veel zakgeld waardoor het voor hem heel makkelijk is om te betalen. Hij spaart dit geld bij elkaar door klusjes te doen voor zijn moeder. En zijn moeder is trots. Apetrots.

Ze besloot het verhaal te delen met haar vrienden, maar inmiddels heeft de post al bijna drie miljoen likes. Op Facebook zette Nikkole het volgende bericht:

‘Door dit te doen leer ik hem hoe hij een dame moet behandelen en hoe hij haar verzorgt op een date. Daarnaast leert hij hoe hij zijn respect naar een vrouw die hij liefheeft uit (op dit moment dus zijn moeder).

We leggen onze telefoon en iPad weg (behalve dan om deze foto te nemen) en praten over onze dagen, wat we nog willen doen en dergelijken. Ik leer hem tafelmanieren en dat het niet netjes is om op je telefoon te kijken als je op date bent met je moeder of iemand anders.

Hij leert de waarde van geld en hoe hij ermee om moet gaan. Hij leert rekenen, bijvoorbeeld als we de fooi uitrekenen. Ja, hij is jong, maar ik geloof erin dat dit iets is wat hij nu al moet leren.

Het is nooit te vroeg om je kind te leren hoe je anderen respecteert, vooral vrouwen. Als vrouw, die vroeger misbruikt en slecht behandeld is, vind ik het heel belangrijk dat ik mijn zoon leer om zijn respect te uiten.

Veel mannen hebben tegenwoordig geen idee hoe ze een vrouw moeten behandelen en voor een geslaagde date kunnen zorgen. Het is goed om te weten dat mijn zoon niet een van hen wordt.’

Na het plaatsen van dit bericht ontstond er een enorme discussie. Wat vind jij van de actie van Nikkole? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: Zo ziet uit eten gaan vòòr en na de kinderen eruit >

Reageer op artikel:
Waarom dit 6-jarige jongetje moet betalen voor het eten van zijn moeder…
Sluiten