Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 14 apr 2016

Waarom een flexwerkplek de ideale uitkomst is voor elke thuiswerkmoeder

Elke moeder weet: thuiswerken met kinderen klinkt leuk in theorie, maar in de praktijk is het huilen met de pet op. Mochten deze handige tips ook niet werken, dan kan een flexwerkplek uitkomst bieden. En met geluk kun je dan meteen aanhaken bij de vrijmibo.

Een flexibel passende werkplek voor moeders is essentieel om meer vrouwen na hun zwangerschap weer aan het werk te krijgen. Althans, dat is de conclusie uit onderzoek van Regus. Andere belangrijke factoren zijn flexibele uren, de mogelijkheid om dicht bij huis te werken en een kinderdagverblijf of oppas om de hoek. En af en toe even kunnen sparren met medelotgenoten is naast handig ook heel erg fijn. Want wij kunnen echt héél veel dingen tegelijk, maar werk en kinderen combineren klinkt soms idealer dan het is, zo weet ook Famme’s Muriel.

Kruisbestuiving

Dit was ook de reden voor Eva Taute, moeder en interieurstylist, om een flexwerkplek te huren. Sinds kort zit ze bij Hashtag Workmode in Amsterdam.
‘Het heeft voor mij twee grote voordelen: je kunt via een snelle en handige weg werken aan je netwerk en tegelijkertijd is het heel inspirerend omdat je met zoveel ondernemende vrouwen bij elkaar zit. De kruisbestuiving is enorm en dat heb ik ook nodig, want alleen zijn is niks voor mij. Toen ik nog thuis werkte stuitte mijn man elke avond op een stuiterende puppy die al haar verhalen kwijt moest. En de werk-privébalans is nu veel beter. Na mijn werk kan ik nu ook echt thuiskomen.’

De leukste flexwerkplekken

Waar plof je neer om die e-mails, facturen en andere administratieve rompslomp af te handelen zonder gestoord te worden door een ‘mama, gaan we nog spelen?’ En wat is op goede fietsafstand en waar staat een degelijk koffieapparaat? Wij tippen je graag de leukste plekken voor je eigen mommy-desk.

[STAP stap=”1″]

#workmode – Amsterdam

Ja, ik ben een beetje bevooroordeeld. Als freelancer huur ik hier zelf sinds een jaar ook een bureau. Maar dat maakt ook dat ik weet hoe fijn zo’n flexplek kan zijn. Met mij huurt een heel aantal ‘mommy-managers’ een plekje hier, want flexibiliteit is hier je beste vriend. Je kunt hier makkelijk switchen tussen werk en privé en ongestoord werken aan je opdrachten. Iedereen krijgt een eigen sleutel, waardoor je geheel je eigen werkschema kunt bepalen. Zelfs in het weekend. Workmode is meer dan slechts een werkplek, want de grote groep aan vrouwen (inmiddels zijn er twee vestigingen) geeft je vooral de kans je sociale en zakelijke netwerk enorm uit te breiden. En mama’s drinken hier ook gerust een wijntje op de vrijdagmiddag. Cheers to that!
Locatie 1: Brouwersgracht 30HS, locatie 2: Oudezijds Achterburgwal 188HS. Meer info

[STAP stap=”2″]

Het Aanschuifkantoor – Rotterdam

De havenstad is groeiende en dat geld ook voor het aantal flexplekken en de mensen die op zoek zijn naar een fijne flexplek. Dit petite kantoor, gelegen dichtbij het centrum en het station, is perfect voor de kleine ondernemer die goed gedijt onder het motto ‘niet lullen, maar poetsen’. Hier wordt hard gewerkt met een klein clubje mensen, fijn voor wie niet zo houdt van grote ruimtes met heel veel mensen. Af en toe zul je even worden ‘gestoord’ door een slinger kwetterende kinderen die buiten het kantoor passeert of enthousiast naar binnen zwaaien. De ruimte bestaat uit drie verdiepingen: de foyer, 1e etage en het souterrain. Er zijn zes werkplekken en een aparte vergaderruimte beschikbaar, handig wanneer er een afspraak langs komt of je even wilt bellen in afzondering.
Burgemeester Meineszplein 14b. Of kijk hier voor Meer info

[STAP stap=”3″]

De KantoorKaravaan

We hebben er al eens eerder over geschreven, en nog steeds vinden we dit een topidee! Naast een uniek concept is het namelijk ook een superfijne optie wanneer je je even helemaal wilt afzonderen van alle drukte in de stad of thuis. Je hoeft niet meer in de rij te staan bij een koffie of lunch en kunt in de middag gerust even een wandeling maken door het groen. KantoorKaravaan biedt namelijk inspirerende werkplekken in de natuur met hun mobiele off-the-grid kantoorunits. De coole karavanen lopen geheel op zonne-energie waardoor je bent voorzien van de nodige elektriciteit om je laptop en telefoon op te laden (geen zorgen). Ook is er LED-licht, een fijne bank voor gezamenlijke brainstormsessies (of middagdutje) en een kleine koker om je eten op te warmen en een espressoapparaat aanwezig.
Nieuwsgierig op welke locaties ze staan? Hier vind je meer info.

Is een flexwerkplek ook iets voor jou? Laat het weten op Facebook!>

Werken to-do-lijstjes bij jou niet of nauwelijks? Dit doe je eraan…>

Reageer op artikel:
Waarom een flexwerkplek de ideale uitkomst is voor elke thuiswerkmoeder
Sluiten