Marlies Jansen
Marlies Jansen Beauty 14 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Waarom een kleinschalige wellness zoveel meer rust brengt

In grote saunacomplexen vermaakte Marlies van Bijzonder Plekje zich altijd prima. Tót ze de geneugten van een kleinschalige wellness-parel in de Betuwe ontdekte.

Met vriendin Jannieke tuf ik ’s morgens naar het Betuwsch Badhuys in Lienden. De rit alleen al heeft een ontspannend effect. Eenmaal van de snelweg af, rijden we over kleine landweggetjes tussen de fruitbomen en boerderijen door. Zo idyllisch!

Landelijk

De beauty- en saunaboerderij is omgeven door weilanden. De tuin is besloten en in de boomgaard staan tafels – hier kun je ’s zomers heerlijk lunchen, zie ik. Maar voor nu is er ook een behaaglijke stek op de veranda, met riante stoelen en een vuurkorf. Aan de rand van de boomgaard staat een heuse pipowagen, voor een romantische overnachting voor twee (mental note: onthoud voor later!). Ook binnen is het heerlijk: gezellig, sfeervol, stoer en landelijk ingericht. Onze dag kan nu al niet meer stuk.

Gezichtsbehandeling

Op de knusse ‘hooizolder’ genieten we van koffie met lekkers. Later smullen we hier ook van een toplunch: huisgemaakte soep, broodjes met zalm en brie, vers fruit uit de eigen boomgaard. Maar eerst tronen schoonheidsspecialistes Laura en Rosa ons mee het erf over, naar de voormalige stal die is omgetoverd tot beautysalon. Hier kun je – samen met je vriendin, moeder, partner of alleen – allerlei verrukkelijke behandelingen ondergaan. Van ontspannende massages tot reinigende of voedende gezichtsbehandelingen.

Shia & Silk

Wij krijgen de unieke Shia & Silk gezichtsbehandeling. Onze gezichten worden gereinigd, gescrubd met een zijde cocon, gemasseerd met een aromatische kruidenstempel van chiazaad en ingeolied. Terwijl daarna het masker met chia-oogpads intrekt, krijgen onze voeten een massage. Kun je je voorstellen dat we na afloop nauwelijks overeind konden komen, zo ontspannen en loom als we waren? En mijn huid is serieus zijdezacht.

Sauna

De rest van de middag brengen we door in het saunagedeelte. In de jacuzzi kletsen we bij tot we bijkans gaar zijn. We nemen voetenbaden, een stoombad en raken lekker op temperatuur in de Finse- en de infraroodsauna. Afkoelen doen we buiten, op het mini-terras. Daar naast is ook de ruimte met de stoere stortemmer en een dompelton vol ijskoud water. Zal ik?
(Sorry. Ik kan de moed niet vatten).

Kleinschalig

Ik twijfelde vooraf: is de anonimiteit van een grootschalig complex niet fijner, als het om sauna gaat? Maar ik ben om: de persoonlijke aanpak en intieme sfeer maken dat je in het Betuwsch Badhuys écht ontspant. Er kunnen slechts acht personen per dag terecht, en je kunt deze stek ook privé afhuren – met maximaal zestien personen. Ook dit laatste is voor mij reden om hier terug te komen. Het is toch te gek om hier samen met vriendinnen te relaxen, bijvoorbeeld als er iets te vieren valt? Het Badhuys voor jezelf hebben: er is op dit moment niets wat me lekkerder lijkt.

Zo ziet het weekend van ouders eruit. Herkenbaar? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom een kleinschalige wellness zoveel meer rust brengt
Sluiten