Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten mei 25, 2017

Waarom een ontbijtritueel zo belangrijk is voor de rest van je dag

Afgelopen week volgde Famme’s Muriel een training met een focuscoach. Samen werkten zij een hele dag aan haar ideale ‘droomhuis’ langs de muren gezondheid, werk en relaties. Een van de belangrijke uitkomsten op gezondheid: een ochtendritueel om de dag de perfecte kickstart te geven.

Samen met mijn focuscoach Lysanne werk ik een hele dag aan de inrichting van mijn leven. Doel: meer structuur aanbrengen, meer rust en gericht werken aan de paar belangrijkste zaken die mijn ideale leven weergeven. Als vrienden of familie mij moeten omschrijven in een zin dan zou het zomaar iets kunnen zijn als ‘een vrolijke wervelwind die doet en gaat en zonder focus alles aanpakt dat op haar pad komt’. Toen ik nog in mijn uppie was werkte dat prima. Maar met een gezin met drie kinderen, meer dan fulltime baan en volle agenda’s vol afspraken en activiteiten is rust iets waar ik naar snak, maar tot nu toe nooit ingepast kreeg in mijn leven. En dat doe ik zelf. Ik racete van hot naar her en nam om te beginnen nooit tijd om de dag goed te starten met een ontbijt en ochtendritueel. En zonder ontbijt en rustmoment om de dag te beginnen ben je eigenlijk al verloren. Ik in ieder geval. Dan denk ik niet maar na, maar doe. En dat is wat ik verander door mijn ochtendritueel te koppelen aan mijn ontbijt.

Ik geniet van een heerlijk ontbijtje en het aanzwellen van Paolo Nutini’s Iron Sky op de achtergrond

Sinds kort begin ik de doordeweekse dag (goed, als de kinderen naar school gebracht zijn, de hond uitgelaten is en ik mijn computer opgestart heb) dus met een ontbijtje aan mijn nieuwe keukentafel. Een heerlijke plek. Dé plek voor mij om de ochtend goed te beginnen. Ik zet mijn playlist op Sonos aan en luister naar de klanken van mijn favoriete singer songwriters, waaronder ultieme favoriet Paolo Nutini met het nummer Iron Sky.

Tijdens mijn ochtend- en ontbijtritueel denk ik aan mijn ‘droomhuis’. Sinds ik ook weer aan het sporten ben en op mijn voeding let ontbijt ik met magere kwark, muesli en vers fruit. En ook al ben ik net begonnen, ik geniet nu al intens van het kwartiertje waarin ik bewust geniet van het zitten aan die tafel, met een heerlijk ontbijtje en het aanzwellen van Iron Sky op de achtergrond. Als ik mijn ogen dicht doe en met aandacht luister komen steevast tranen op. Van geluk, maar ook van het besef dat ik zelf degene ben die mijn leven richting kan geven. Mijn eigen droomhuis, waarbij de ochtend het belangrijkste moment van mijn dag is.

Het weekend ziet er heel anders uit, dan laat ik de teugels vieren. Slapen we uit en laten ons wekken door het gestoei en gelach van onze drie boeven jongens. We ontbijten uitgebreid met een vol gedekte tafel met jus en eitjes en ieders favoriet. Het contrast tussen die doordeweekse aanpak en het losse weekend is heerlijk.

Eigenlijk zou elke vrouw haar ochtendritueel moeten claimen, om de dag die fijne kickstart te geven die het verdient. Mijn favoriete ontbijtrecept dat daarbij hoort, ziet eruit als volgt:

Kwark muesli bowl tropical style

Ingrediënten:
– 200 gr Magere kwark
– 2 el Quaker Havermout muesli kokos & dadel
– 2 Passievruchten
– 1 partje limoen

Omschrijving:
Kies een mooie ruime bowl uit. Bouw je bowl op door te beginnen met de kwark en twee scheppen Quaker muesli. Lepel de passievruchten uit en eindig met een squeeze limoen. Een heerlijke tropische combinatie van fris en zoet. De eiwitten van de kwark in combinatie met de vezels uit de havermout, spelt en rogge zorgen voor de perfecte combinatie van een goed begin van mijn dag!

Doe mee en win!

Quaker onderschrijft het belang en plezier van een fijn ochtendritueel en wil zo veel mogelijk mensen oproepen om hun ochtendritueel met favoriete ochtendingrediënten te delen via Instagram. Bestaat jouw ochtend bijvoorbeeld uit je hond uitlaten, het voorlezen van je kinderen of je favoriete tijdschrift lezen? Famme en Quaker zijn reuze benieuwd. Maak een mooie flat-lay foto van al jouw ochtendingrediënten en deel deze via instagram met #datbegintgoed! Famme zal van alle foto’s persoonlijk een winnaar kiezen, de inzending hiervan wint een jaar lang Quaker, krijgt een eigen artikel op Famme met bijbehorend recept en ochtendritueel. Tevens word je tot officiële Famme ochtendinspirator benoemd en krijgt jouw ochtendritueel een plek in het Online Quaker Morning Magazine. Vergeet natuurlijk niet jouw Quaker ontbijtje en product in de foto te verwerken!

In samenwerking met Quaker

Reageer op artikel:
Waarom een ontbijtritueel zo belangrijk is voor de rest van je dag
Sluiten