Anne Broekman
Anne Broekman Work & Life 9 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Waarom er he-le-maal niets mis is met pulp-tv

Ik ben de schaamte totaal voorbij. I’ll say it loud and proud: ik ben dol op foute tv-programma’s en zal eens haarfijn uit de doeken doen waarom daar echt niets nakkes nada mis mee is.

Mijn vriend verzucht weleens vol verbazing ‘waarom zo’n intelligente vrouw zulke domme programma’s kijkt’. Voor alle duidelijkheid: met die intelligente vrouw bedoelt hij mij. Ja, echt. Maar ik vind het simpelweg heerlijk om na een lang dag werken of achter een terror peuter aan gerend te hebben, even met de voetjes op de bank en het verstand op nul te kijken hoe de Gypsy Sisters elkaar de blingbling-hersens inslaan, of hoe Haagse tieners comazuipen op Kreta. Láát me toch.

LEES OOK: We love the nineties! Deze series keken we allemaal!

Echt wel nuttig

Nou sprak ik een tijd geleden een heuse televisiewetenschapper toen ik voor een tijdschrift een artikel over pulp-tv (en dan met name reality shows) schreef. En wat bleek, tot mijn grote vreugde? Nou, dat dit soort programma’s wel degelijk nut heeft. Ze geven je namelijk een goed gevoel over jezelf (goddank ben je geen hoarder en ligt jouw leven niet in puin) en ze verbreden je horizon omdat je in aanraking komt met culturen en gewoontes die je eerder niet kende. Zie, in feite is het gewoon een soort antroplogisch onderzoek, dat aapjes kijken van mij!

En om te bewijzen dat ik echt niets te verbergen heb, deel ik hierbij mijn top 5 favorieten:

Een dubbeltje op z’n kant

Tja. Leedvermaak van de bovenste plank, maar ik vind het dus fascinerend om te zien hoe mensen in de schulden komen door een Donald Duck-abonnement, kanariehobby of postmix-verslaving. En daarna ben ik altijd extra gemotiveerd om mijn administratie netjes bij te houden. Zie, win-win-situatie!

[source id=”attachment_116700″ align=”none”][/source]

My Big Fat Gypsy Wedding

De monsterlijke jurken die te pompeus zijn om in een auto of koets te passen, de familievetes die met de vuist worden ‘opgelost’, de toekomstige echtgenoten met steevast een matje in de nek. Wat kan ik zeggen? Ik hou d’r gewoon van, klaar uit.

via GIPHY

Help, mijn man is klusser

Een briljante combi tussen huwelijksleed en een klusprogramma. De sukkelige, luie man die niets uitvreet, de humeurige vrouw die al drie jaar in een beschimmelde caravan in de tuin woont: daarna waardeer je een stuk meer wat je zelf allemaal hebt. Muren zonder gaten, bijvoorbeeld.

[source id=”attachment_116698″ align=”none”][/source]

Say yes to the dress

Volgend jaar ga ik zelf trouwen (applaus is op z’n plaats, na bijna twintig jaar gewacht te hebben op het aanzoek). En dus ben ik nu geobsedeerd door trouwjurken en neem ik alle afleveringen van Say yes to the dress op. Ook de spin-off in Atlanta. Heerlijk, die bemoeizuchtige (schoon)moeders en gestreste bruidjes die bij de laatste passessie niet meer in hun jurk passen. Tot het mij overkomt, natuurlijk. Dan valt er niets te lachen.

via GIPHY

Temptation Island

Iets met de kat op het spek binden. Veruit het beste seizoen was met die Belg die standaard ‘libidos’ zei in plaats van ‘libido’. Ik maakte een klein vreugdedansje toen deze klassieker weer terugkwam op tv, en nee, het stelde me zeker niet teleur. O, die Marvin toch.

via GIPHY

LEES OOK: Bingewatchen: Zo weinig afleveringen zijn er nodig om jou verslaafd te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mail

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom er he-le-maal niets mis is met pulp-tv
Sluiten