Waarom het ideaal is om een man te hebben die niet bang is voor zijn vrouwelijke kant

Mijn man is zo’n man wiens vrouwelijke kant goed is ontwikkeld. Nu moet je niet denken dat het een halve vrouw is, dat hij gayish of verwijfd doet, want dat bedoel ik dus totaal niet. Hij is een stoere, sympathieke man met eigenschappen die je niet per se bij een coole man verwacht. En dat heeft zo z’n voordelen.

Heb jij ook zo’n man die er geen problemen mee heeft zijn vrouwelijke kant te laten zien? Dan herken jij deze voordelen dus als geen ander:

[STAP stap=”1″]

Hij kijkt lekker mee naar die romantische komedie die jij zo graag wil zien

Nee, hij gaat niet zeuren dat-ie liever James Bond kijkt of die heftige actieserie. (Die kijkt-ie ook heus wel, maar dan op een avond dat jij weg bent). Hij kijkt gewoon met jou mee naar een zwijmelfilm. Zonder morren. Sterker nog; hij neemt vaak het initiatief hiervoor. ‘Zullen we nog een aflevering Nashville kijken?’

[STAP stap=”2″]

Hij kan goed praten over z’n gevoelens

Hij is vaak degene die begint te praten als het even niet lekker loopt tussen jullie. Hij wil het uitpraten, het probleem op tafel gooien en het erover hebben. Z’n gevoelens wegstoppen en het onderwerp vermijden? Dan ben je bij deze man aan het verkeerde adres! Soms voel jij je waarschijnlijk zelfs een beetje de man in de relatie (als het op praten over je emoties aankomt).

[STAP stap=”3″]

Hij heeft veel vriendinnen

Is dat een voordeel? Jazeker! Vrouwen kunnen goed met hem praten en verkeren daarom graag in zijn gezelschap en dat snap jij maar al te goed. Ze voelen voor jou niet als bedreiging, want jij hebt zelf ook veel vrienden van de andere sekse, waaronder wat ex-collega’s. En het grappige is, die vrienden, als je die eens objectief bekijkt, dan weet je ook: verrek, die zijn net als mijn vriend! Hun vrouwelijke kant is ook meer ontwikkeld dan bij die ex-collega met wie je nooit meer afspreekt.

Als hij veel vriendinnen heeft, heeft hij misschien ook wel een beste vriendin. Zó ga je daarmee om.

[STAP stap=”4″]

Hij denkt mee over de (re)styling van jullie interieur

Wil je een man die zegt: ‘Het inrichten van ons huis? Oh, dat laat ik aan mijn vrouw over, ik heb daar geen verstand van. Zij mag alles kiezen, het is haar feestje.’ Dan moet je geen man nemen wiens vrouwelijke kanten goed zijn ontwikkeld. Want die gaat namelijk vaak zelf initiëren ‘dat jullie weer iets moeten doen aan de woon/slaap/kinderkamer’ en heeft dan ook nog een eigen MENING. Jawel. Ah joh, is fijn. Kunnen jullie lekker samen sparren over welke bank of welk kunstwerk het wordt.

Wij hebben de taken thuis goed verdeeld, maar kleding wassen, is toch echt mijn ding. Ouderwets? Nee hoor, ik houd hier gewoon liever zelf de controle over. Niks mis mee, lijkt me. Gelukkig hebben we geen dochters, want dan zou ik De Man dus meteen een wascursus geven…

[STAP stap=”5″]

Hij is zo lekker romantisch

Zo erg dat jij soms denkt dat jij het helemaal niet bent. Dankzij zijn romantische inslag verras jij hem ook af en toe met een lief briefje of onverwacht cadeautje.

[STAP stap=”6″]

Hij is net zo zorgzaam voor de kinderen als jij

Hij hoeft niet per se de kostwinner te zijn. Als hij minder dagen kan werken en meer dagen kan zorgen, dan doet-ie dat met liefde. Hij vindt het leuk om veel tijd met de kinderen door te brengen en kan dat ook goed. En dan bedoel ik niet alleen met ze spelen en boomhutten bouwen, maar ook: hun nagels knippen en hun haar stylen.

[STAP stap=”7″]

Hij gaat zonder morren ‘s nachts uit bed voor de baby of voor een huilend kind

Waar de macho man zich vaak verschuilt achter: ‘Ik heb niks gehoord, ik lag te slapen’ of: ‘De baby ‘s nachts is jouw pakkie an’, vindt deze man het geen enkel probleem om ook ‘s nachts de taken eerlijk te verdelen. Heel fijn als jij de volgende dag vroeg op moet of als je gewoon even een nacht doorslapen nodig hebt.

[STAP stap=”8″]

Hij kan goed luisteren naar de kinderen

Dat-ie altijd één en al oor is voor jou en z’n vrienden (en vriendinnen) wisten we al, maar ook naar de kinderen luisteren kan hij goed. Hij weet ze precies op hun gemak te stellen zodat ze vertellen wat hen dwars zit. Heel fijn, zo’n psycholoog aan huis. (Hoewel ook zijn geduld weleens opraakt, wanneer jullie kids niet-luisteren. Het is dus niet per se een man die altijd maar zen is en altijd in contact staat met zijn gevoel. Je kunt het ook overdrijven hè!)

[STAP stap=”9″]

Als jouw handcrème op is, kun je die van hem gebruiken

Ja, lach maar. Maar mijn handcrème was dus op (ik smeer mijn handen elke avond voor het slapengaan in) en toen was ik heel blij dat De Man nog een tube had staan!

Als mannen de volgende dingen doen, zijn ze overigens ook onweerstaanbaar voor vrouwen. >

Reageer op artikel:
Waarom het ideaal is om een man te hebben die niet bang is voor zijn vrouwelijke kant
Sluiten