Redactie
Redactie Kids 28 nov 2015

Waarom het speciaal is om in 2016 geboren te worden

Naar schatting worden er dit jaar in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. Kennelijk waren we de laatste maanden van 2014 en de eerste maanden van 2015 niet zo broeds, want dat zijn er 5.000 minder dan in 2014. Als het er dit jaar zelfs minder dan 170.000 blijken te zijn, is dat gelijk aan het laagterecord uit 1983.

Hoe het in 2016 zal zijn, wordt as we speak bepaald – tot pak ‘m beet maart 2016 hebben we de tijd het aantal – o heerlijke woordspeling – op te krikken. Hieronder een aantal redenen waarom het mooi is om in 2016 geboren te worden.

2016 is een schrikkeljaar

Voor iedereen die eind februari of begin maart uitgerekend is… goed mikken! Met een beetje pech/geluk kan je kindje maar één keer per vier jaar zijn verjaardag vieren. Dat mikken gaarne te bepalen afhankelijk van of je dat een goed of juist slecht vooruitzicht vindt.

We doen niet mee aan het EK in Frankrijk

Dus je wederhelft is er gewoon bij tijdens de bevalling.

Vurige apen in aantocht

Volgens de Chinese kalender is 2016 het jaar van de aap. Sterker nog, het is het jaar van de fire monkey, en dat is heel bijzonder, want zo’n jaar komt maar eens per 60 jaar voor (terwijl een ‘gewoon’ apenjaar elke twaalf jaar voorbijkomt). De laatste vurige aapjes werden in 1956 geboren en worden gezien als ambitieuze, avontuurlijke, prikkelbare mensen met een sterk zakelijk instinct die veel waarde hechten aan vriendschap.

De Olympische Spelen zijn weer

In augustus in Brazilië, om precies te zijn. Maar daar is de man hoogstwaarschijnlijk minder in geïnteresseerd – alleen als Dafne Schippers aan de beurt is om goud te pakken, dan mogelijk wel.

Divorce brengt seizoen 4 uit

Wat definitief het laatste seizoen is, snik. Gelukkig komt er nog een film.

Boer zoekt vrouw doet het weer over de grenzen

Voor de pure amusementswaarde hopen we dat er een aandoenlijk onhandige licht-vrouwonvriendelijke geitenboer in Gambia tussenzit.

Het jaar waarin we (hopelijk) een stap dichter bij internationale vrede komen

Voor 31 december 2016 zullen de laatste Amerikaanse, Britse en Australische troepen zich uit Afghanistan terugtrekken.

Statuurtechnisch is 2016 een bijzonder (half) jaar

Want Nederland is vanaf 1 januari tot en met 30 juni voorzitter van de Europese Unie.

Flexwerken is steeds meer de norm

Stel je voor hoe dat tien jaar geleden was. Anno 2016 is het nóg meer geaccepteerd om flex- en thuis te werken – het summum voor moeders.

Het post-Yolanthe-en-Wes jaar

Goed nieuws: je baby is niet in hetzelfde jaar geboren als Xess Xava Sneijder-Cabau.

Wisseling van de wacht voor K3

Je dochter-to-be realiseert zich het nog niet, maar in februari zal een revolutie plaatsvinden rondom de Neder-Vlaamse meidengroep K3. Na 17 jaar worden de 3K’s en group vervangen door drie nieuwe K’s (waarvan er maar eentje daadwerkelijk met een K begint – Klaasje Meijer – de andere dames zijn Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn).

Vrouwen van wielerliefhebbers, opgelet

Houdt je man van wielrennen? Probeer het zo te timen dat je weeën niet tussen 2 en 24 juli beginnen, want dan vindt namelijk de 103de editie van de Tour de France plaats. En die etappes duren verdomd lang.

Recordaantal wilde zwijnen op de Veluwe

Voor het eerst sinds 1990 hangen er beukennootjes aan de beuken op de Veluwe. Doordat wilde zwijnen geen moeite hebben om aan eten te komen, verwacht Vereniging Wildbeheer Veluwe in 2016 een recordaantal wilde zwijnen.

Coming to a cinema near you: Fifty Shades of Black

De parodie op de vijftig grijstinten komt begin 2016 uit. Evenals Bridget Jones’s Baby (september ’16), waarin veertiger Renee Zellweger probeert een kind te krijgen ‘voordat het te laat is’.

Champagne in Nijmegen

Van 19 tot en met 22 juli wordt de honderdste (!) editie van de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.

Mercurius komt ook even op kraambezoek

Naar verwachting laat op 9 mei de planeet Mercurius zich even zien. Mocht je het spektakel in volle glorie willen aanschouwen, dan zit je hier goed – vanuit Zuid-Amerika en Europa zou het zicht het best moeten zijn.

2016 is het jaar van het boek

In 2016 staat de ‘viering van het boek’ centraal – als verrijking van het leven, brengers van plezier en ontroering en invloedrijke factor bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Dat betekent: veel activiteiten als boekenfestivals, voorleesparades, boekpresentaties en literaire salons. Helaas staat er nergens iets over een jaar lang goedkoper (kinder)boeken kopen.

2016 is door de VN uitgeroepen tot International Year of Pulses

Pulses in de betekenis van bonen (peulvruchten), en meer specifiek gaat het om 12 gewassen waaronder kikkererwten, kapucijners en linzen. Deze gewassen worden o.a. als de toekomst van voeding gezien, en worden in 32 landen vertegenwoordigd door nationale bonencomités. Nederland wordt vertegenwoordigd door de stichting BlijeBoon. En die naam alleen is al genoeg om blij van te worden.

Jouw kindje wordt geboren

… en dat maakt dat 2016 sowieso een geweldig jaar is!

Ken jij nog meer redenen waarom 2016 een speciaal jaar is? Reageer op onze Facebook

Lees ook: 13 manieren om de verjaardag van je kind extra speciaal te maken >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom het speciaal is om in 2016 geboren te worden
Sluiten