Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 22 dec 2015

Waarom huilen al deze kinderen op de foto?

Fotograaf Jill Greenberg maakte een aantal controversiële portretten door peuters lolly’s te geven en deze vervolgens van ze af te pakken. Op die manier kon ze de intense emoties van de kinderen vastleggen. Zielig?!

Terwijl sommige mensen de bewuste provocatie van deze kinderen als ‘verkapte kindermishandeling’ zien, verzekert Jill dat ze de snoepjes na 30 seconden al teruggaf. Volgens haar hebben de peuters er geen blijvende schade aan ondervonden.

Expressief

De korte woede-uitbarstingen vol tranen blijken het achteraf wel waard te zijn, als je ziet hoe briljant en expressief de foto’s zijn geworden. Ze laten oprechte, niet-gespeelde stress zien, net als frustratie en teleurstelling.

Woede en hulpeloosheid

Volgens de fotograaf was het haar bedoeling om met de reacties van de peuters te laten zien hoe zij zichzelf voelt als ze stilstaat bij de politieke en sociale situatie van de Verenigde Staten, namelijk hulpeloos en vol woede. Deze fotoserie stamt uit 2012, maar we kunnen ons zo maar voorstellen dat veel mensen dit gevoel herkennen als ze denken aan de huidige situatie van de maatschappij waarin we leven.

Oordeel zelf en scroll naar beneden voor de portretten van deze huilende, wanhopige kinderen.

Wat vind jij van de methode die de fotograaf toepaste: kan het wel of gaat het te ver? Praat mee op onze Facebook.

Na het zien van deze foto’s kreeg je wellicht medelijden, raakte je ontroerd of werd je verdrietig, hier dan even wat babyfoto’s waar je keihard om kunt lachen. Hè, da’s ook even lekker toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom huilen al deze kinderen op de foto?
Sluiten