Eva Dusch
Eva Dusch Kids april 5, 2016

Waarom iedere peuter een goede loopfiets zou moeten hebben

Voor kinderen is de fiets geen handig vervoermiddel, maar vooral magisch speelgoed dat razendsnel gaat. Wanneer ze beginnen op een loopfiets kunnen ze veel makkelijker en sneller zonder zijwieltjes voor het ‘echie’ een rondje maken.

Het fietsen wordt Nederlandse kinderen met de paplepel ingegoten, maar oefening baart nog altijd kunst. En wij als ouders zijn daar om ze een eerste zetje te geven, te stimuleren en toe te juichen wanneer ze al slingerend van A naar B fietsen. En de eerste wielerronden gaan vaak het best op een goed loopfietsje die hun motoriek en evenwichtsgevoel traint en ze leert manoeuvreren tussen obstakels (jaloerse zusjes of broertjes).

Belangrijk bij het uitzoeken van een loopfiets is de leeftijd van het kind en de maat van de loopfiets. Maar ook het materiaal! Zo zijn houten exemplaren vaak wat zwaarder en lomper (wel mooi natuurlijk) en zijn er veel speciale lichtgewicht fietsen die het kinderen extra makkelijk maken. Voor je het weet ontpopt zich bij jou in huis een heuse geletruidrager.

[STAP stap=”1″]

Hippe tweewieler

Niet alleen de volwassen exemplaren zijn jaloersmakend mooi, ook de kinderfietsjes zijn erg fraai. Zonder veel toeters en bellen en toch hartstikke hip.
Maxi Minty Mint, €185 via Veloretti

[STAP stap=”2″]

Niet te breken

Deze in Duitsland ontworpen loopfietsjes zijn handig en leuk wanneer je met de kinderen gaat wandelen. Door hun lichte gewicht zijn ze voor veel kinderen goed te handelen. Ook handig: Doordat ze zijn gemaakt van kunststof kunnen er geen scherpe randen of splinters ontstaan bij beschadiging. Want reken maar dat de fiets flink wat klappen krijgt te verduren.
Tussen €99 en €149,95 via Firstbike

[STAP stap=”3″]

Stoere peuters

Een stoer vervoermiddel tijdens Koningsdag (27 april), maar ook voor alle andere 364 dagen van het jaar. Deze stoere metalen loopfiets heeft een handige voetensteun en verstelbaar zadel.
Smoby, €39,95 via Loopfietsen

[STAP stap=”4″]

Voor de daredevils

Stiekem wil je deze fiets vooral kopen vanwege het stoere aluminium frame, dat maakt dat deze fiets gelijk in het oog springt. Maar daarnaast is-ie ook perfect voor kinderen die voor het eerst op de fiets stappen en nog flink aan hun motoriek moeten werken, want de fiets is hartstikke licht (ook al zou je dat dus niet denken)
Earlyrider Alley Runner 12″, €165 via Fietsuniek

[STAP stap=”5″]

Luxe hebbedingetje

Een fiets voor de kleine hipsters onder ons. De Petitpierre is geschikt voor kinderen tussen de 86 cm en 116 cm. De loopfiets is op dezelfde manier gemaakt als professionele wielrenfietsen voor volwassenen, want kinderen zijn vaak net zo ambitieus als wij, zo vinden de makers. Hij is wel nogal aan de prijzige kant, dus dat worden een paar extra afwasbeurten.
€1499 via Mores Design

[STAP stap=”6″]

In balans

Bedoeld voor kinderen die net kunnen lopen (vanaf 1 jaar met een minimale lengte van 75 cm). Het aanleren van coördinatie en balans gaat op deze fiets spelenderwijs. Bovendien kan je kind zo ook makkelijk op- en afstappen, afzetten en sturen. Ook is-ie goed binnen te gebruiken dankzij de geluidloze wielen.
Puky Pukylino Blauw, €39,99 via loopfietsstore

Leuke accessoires

[STAP stap=”7″]

Handvat met motorgeluid (Vrrrrooom)

[STAP stap=”8″]

Leuke vlaggetjes

€9,95 via fietsweb

[STAP stap=”9″]

Tring, tring!

€16,95 via Bol.com

[STAP stap=”10″]

Fietshelm

Skin Dorothy, €15 via hetgrotekleinewarenhuis

Meisje leert fietsen en vindt het ge-wel-dig!>

Reageer op artikel:
Waarom iedere peuter een goede loopfiets zou moeten hebben
Sluiten