Waarom iedereen op het schoolplein flirt (ja, jij doet het ook)

Als Muriel in de auto zit met een collega raken ze aan de praat over het leven met jonge kinderen, de nieuwe mensen die je tegenkomt en waar je vriendschappen mee opbouwt. De schoolplein flirt vriendschap is een ding concluderen ze en iedereen doet het.

Schoolplein flirt

Flirten op het schoolplein. Dat doe je niet, dat is not done! Ik begrijp de reactie die veel van jullie zullen hebben bij het lezen van deze kop bij het artikel. Misschien denk je zelfs: ‘hoezo… ik doe het ook, wat een onzin.’ En ‘spreek voor jezelf.’ Maar wacht even, ik leg het uit. Ik heb het hier niet over flirten met een vader op het schoolplein in de sensuele betekenis van het woord. Waar ik hier op doel is het flirten dat ontstaat in groep 1 meestal als je voor het eerst je kind naar school brengt. Het flirten gaat over het maken van nieuwe vriendschappen. Met andere moeders, met andere stellen.

Het lijkt verdomd veel op flirten en om elkaar heen draaien

Gisteren nog zat ik aan tafel met 10 vrouwen. Vriendinnen? Het echt zeggen dat je een nieuwe vriendin hebt is niet iets wat ik heel snel doe, maar het zijn ontluikende vriendschappen. En het lijkt verdomd veel op flirten en om elkaar heen draaien. Aftasten. Snuffelen. Een voorzichtig afspraakje maken. ‘Zullen we koffie doen woensdagochtend?’ En dat het dan zo leuk is dat je – een beetje vergelijkbaar met verliefd zijn – helemaal blij van die koffiedate vandaan komt en tegen je lieftallige wederhelft zegt ‘ik heb toch zo’n leuk iemand ontmoet.’ Vervolgens maak je een tweede ‘date’ en bevraag je elkaar over jullie interesses en hobbies. ‘Oh, hou je ook van fietsen? Zullen we samen op spinning gaan bij de sportschool?’

Het flirten is overgegaan in een startende relatie

Voor je het weet zie je elkaar vaker. Heb je borrelafspraakjes met andere stellen, met grote hoeveelheden wijn en limoncello (dan weet je dat het een leuke avond is geweest, als die fles opgaat). Op het schoolplein zoek je elkaar op en tijdens de klassenborrel sta je al snel bij elkaar in de buurt. En dan blijken er nog een aantal leukerds tussen te zitten en breidt het groepje zich uit. En worden de mannen aan elkaar voorgesteld. Met een gezellig etentje tot gevolg. En feestjes en nog meer etentjes, zoals de tafel met 10 vrouwen met gedeelde aziatische hapjes. We delen lief en leed, lachen en gieren wat af en het leeuwendeel is in rep en roer over de opkomende skitrip die we met elkaar gaan maken. De appgroep die nog vrij toepasselijk ‘Eten’ heet plingt de hele dag vrolijk door.

LEES OOK: Duurt jullie vriendschap zo veel jaar? Dan is het voor altijd!

Het flirten is overgegaan in een startende relatie. En zoals dat gaat met startende relaties; je gaat minder om je heen kijken. De behoefte om nog meer nieuwigheid op te zoeken wordt allengs minder. Dit is leuk, hier wil ik wel steady meegaan. En zo worden de flirtvriendschappen echte vriendschappen. En wandel je samen op in de fase met je kinderen die het allerleukste is als je die kunt delen met gelijkgestemden.

Deze is voor jullie appgroep ‘Eten’, we zien elkaar maandag op schoolplein!

Reageer op artikel:
Waarom iedereen op het schoolplein flirt (ja, jij doet het ook)
Sluiten