Maaike Helmer
Maaike Helmer Beauty 13 mei 2015

Waarom ik, ondanks alles, nog steeds van #teambeard ben

Volgens recent onderzoek is een baard in bepaalde gevallen niet hygiënisch. Hij zou bacterietechnisch zelfs niet onderdoen voor een gemiddeld openbaar toilet. Toch ben en blijf ik voor #teambeard…

Kort geleden ging-ie viral. De hipsterbaard werd publiekelijk aangeklaagd wegens ‘hartstikke vies’. Er zouden onder andere poepbacteriën in baarden huizen. Ik weet niet wíe ze hebben onderzocht, maar niet mijn lief in elk geval. Waarom ik altijd pro-baard zal blijven? Simpel.

1. Een baard is supermannelijk

Dat zeg ik niet alleen, dat zeggen wetenschappers ook. Een baard laat zien dat een man een behoorlijke portie testosteron bezit. Ik houd wel van wat testosteron, ik ben zelf namelijk ook geen mietje. It takes a real man to conquer a real woman.

2. Een baard ademt ‘seks’

Niet bij iedereen natuurlijk, maar wel bij de juiste man. Eerder genoemde hoge testosteronlevels zorgen namelijk ook voor een goede seksdrive. Misschien is het daarom dat een baard ‘let’s do it’ fluistert, bij the right guy.

3. De baard onderscheidt de jongetjes van de mannen

Pas na de puberteit krijgt een man baardgroei. Of je een stevige baard krijgt, zit hem in een aantal dingen, zoals aanleg en de hoeveelheid geslachtshormonen. Een man zonder baard heeft iets jongensachtigs en glads. Nee, dank u, I like some rough edges.

4. De baard laat zien dat hij toegewijd is en doorzettingsvermogen heeft

Weet je hoeveel moeite het kost om een baard te onderhouden? Mijn lief klaagt altijd steen en been over de ‘jeukfase’ waar elke man doorheen moet bij het laten groeien van de baard. Die itch phase duurt gemidddeld 1 tot 3 weken, dus dat is nog best afzien. Daarnaast moet hij hem natuurlijk schoonhouden (na elke maaltijd even een spiegelcheck), moet de baard regelmatig gegroomed worden (het lijkt wel een huisdier, zoals ik erover praat). Een man met een baard laat zien dat hij toegewijd is en doorzettingsvermogen heeft. Twee prima eigenschappen.

5. Mannen met baarden hebben iets vaderlijks en zorgzaams

Een studie geeft aan dat vrouwen mannen met baarden betere ouderschapskwaliteiten toedichten dan mannen zonder. Geef toe: wat is er mooier, ontroerender een aantrekkelijker dan zo’n stoere baardaap met zo’n klein, kwetsbaar, kaal baby’tje in zijn armen?

6. Bebaarde mannen hebben iets knuffeligs

The urban dictionary claimt zelfs dat ze zó knuffelig zijn, dat sommige mannen hun eigen beard hug hebben, waarbij ze de baarden langs elkaar wrijven (wat ik persoonlijk wat ver vind gaan, maar goed).

7. Mannen met baarden hebben een verhaal

Volgens mij is ‘gaan voor de baard’ een bewuste beslissing, op een belangrijk moment. Er zit een verhaal achter. Vrouwen knippen hun haren af, mannen laten hun baard staan. De fotograaf van wie we het beeld mochten gebruiken voor dit artikel, Arie Bruinsma, richtte de site Baardmannen.nl en de Facebookgroep Baardmannen op (een fotografieproject met… mannen met baarden, duh). Hij beaamt dit: ‘Baarden zijn van alle tijden en zeer kenmerkend. Een baard heeft iets natuurlijks en is ook onderhevig aan mode. De motieven voor een baard zijn divers en de verschijningsvormen ook, maar allemaal zijn ze gekoppeld aan een man met een verhaal.’ Dat mannen dat verhaal graag vertellen, blijkt wel uit het feit dat tegenwoordig zelfs heren uit Duitsland en België zich aanmelden voor Baardmannen.nl. Een man met een verhaal, ik houd ervan.

Houd jij van baarden, of juist niet? Ben jij van #teambeard? Praat erover mee op onze Facebookpagina!

Heeft jouw partner grijs haar? Lucky you! 11 redenen waarom grijs haar juist heel sexy is bij mannen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom ik, ondanks alles, nog steeds van #teambeard ben
Sluiten