Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 17 oktober 2015

Waarom investeren in een leren (biker)jack altijd slim is

De gemene deler in de Famme-garderobe? Het tijdloze leren jack. Van hoofdredacteur tot stagiair. Iedereen heeft een lievelingsexemplaar in de kast hangen. En anders dromen we er wel van.

Dankzij iconen als Olivia Newton-John en Kate Moss heeft het leren jasje voor eeuwig gouden status gekregen. Zo’n jackie kost je vaak een godsvermogen, maar uiteindelijk is het de investering altijd meer dan waard. Want ze zijn er voor elk lichaamstype, elke gelegenheid én geven je altijd een flinke stijlinjectie en dat levert je weer een file aan complimenten (of jaloerse blikken) op. En met het juiste exemplaar is-ie ook zeker winterproof.

Hoe draag je ‘m in de winter?

Afhankelijk van de kwaliteit en dikte van je leren jack kun je ‘m aantrekken met stevige kou. Nepleer kunnen we je beter niet aanraden -zelfs afraden- voor de winter, maar het echte werk is juist bedoeld om je zoveel mogelijk te beschermen tegen het wintergeweld. Zorg er daarnaast voor dat je goed werkt in lagen, dus met een lekkere dikke trui of goed vest eronder en gecombineerd met een zachte wollen sjaal.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

1. Kwaliteit
Iedereen ziet met het blote oog het verschil tussen investment piece en impulsaankoop. Zeker bij leer. Eenmalig een flink bedrag uitgeven doet op het moment van aankoop misschien even goed pijn, maar is niets om je schuldig over te voelen. Je krijgt het driedubbel terug, want écht mooi leer rijpt als wijn.

2. Fake it till you make it
Ga je toch voor nepleer, zorg dan dat je niet eentje te pakken hebt waarvan de zwarte coating er na twee maanden afbladdert of geheel vervaagt. Check dus goed waar je ‘m koopt (de soort winkel zegt vaak al genoeg) en let op de stof en het etiket.

3. De maat
Logisch, snappen we allemaal. Maar wil je ‘m zowel in de zomer als in de winter graag aan, houdt dan rekening met je wollen pantser die er straks ook nog onder moeten passen. Zonder zweetaanvallen op de bakfiets en lekker kunnen bewegen in je jas lijkt ons wel zo prettig.

4. Koop je nu je allereerste exemplaar?
Ga dan voor een goed basic jack die niet te uitgesproken is. Zo kun je ‘m bij elke outfit combineren.

5. Wil je de aandacht van je heupen en billen afleiden?
Kies dan voor een opvallend(er) exemplaar in een kleur, met studs of opvallende print. Wil je juist meer focus op je rondingen, ga dan voor zwart.

Shoppen:

[STAP stap=”1″]

Met een vachtje

€545 via de Bijenkorf

[STAP stap=”2″]

Lekker hip: lammy (kraag) én leer

€369,95 via Wehkamp

[STAP stap=”3″]

In kleur

Bron: Esprit

€199,99 via Esprit

[STAP stap=”4″]

Het stoere biker jacket

€ 179, H&M

6 manieren om warm te blijven zonder eruit te zien als een slons!>

Reageer op artikel:
Waarom investeren in een leren (biker)jack altijd slim is
Sluiten