Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Uncategorized februari 10, 2018

Waarom je 1-0 achterstaat als je je dag begint zonder te ontbijten (plus dé easy ontbijttip voor de gehaaste moeder)

Je blijft het liefst zo lang mogelijk in je bed liggen, of je moet voor de hele kinderschare zowel ontbijt als lunch maken, waardoor je eigen ontbijt negen van de tien keer erbij inschiet. Zonde, want het is – juist als moeder – hartstikke belangrijk om je dag met een stevig ontbijt te beginnen. Zonnatura helpt je hierbij (en wij geven twee ontbijttips die elke moeder moet weten).

Ontbijt als een…

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar is niet voor niets een wijs gezegde; het is namelijk hartstikke waar. Tenminste, als je een goede gezondheid hoog in het vaandel hebt staan. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam genoeg brandstof krijgt om soepel op te starten. Hartstikke belangrijk als je een gezin hebt en zelf ook nog werkt. Door stevig te ontbijten zorg je er trouwens ook voor dat je de rest van de dag minder snel last zult krijgen van cravings – en dus ook geen ongezonde troep eet om ze te stillen. Die trek in ongezond eten komt omdat je bloedsuiker laag en instabiel is als je niet ontbijt. Verschillende onderzoeken hebben zelfs uitgewezen dat er een link is tussen een lager BMI en gezond ontbijten, mede doordat je hier de lekkere trek mee elimineert. Een belangrijke reden om niet alleen voor je kids een gezond ontbijt op tafel te toveren, maar ook jezelf niet te vergeten.

Ontbijttip: Granen en fruit

Samen met het gezin ontbijten is hartstikke belangrijk. Zorg dat jij en je kinderen de dag beginnen met een stevige hap, om de rest van de dag vol energie te zitten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke bowl vol fruit en granen. Ontbijt je met Zonnatura-producten, dan weet je zeker dat je ontbijt vol voedingsstoffen zit, 100% volkoren granen, geen onnodige toevoegingen zoals aroma’s, alleen het beste uit het de natuur en dat allemaal 100% biologisch.

Zo maak je ‘m

Gebruik als basis 3 eetlepels Zonnatura-muesli met pure chocolade (favoriet bij je kinderen), die voor honderd procent uit volkoren granen bestaat. Giet daar een plens Zonnatura amandel- en rijst drink aan toe. Gooi het geheel in de blender en maak het helemaal af met fruittoppings naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor plakjes kiwi, passievrucht en wat granaatappel. Je kunt eindeloos variëren en alles in één kom gooien voor een kleurrijk bowlontbijt. Tip: maak de bowls van tevoren en vries ze in; ideaal als je ‘s ochtends door alle gezinsdrukte geen tijd hebt om ‘m klaar te maken.

All-day breakfast

Ontbijten kan trouwens ook gewoon de hele dag door in all-day breakfast bar Sunny’s in de Amsterdamse Pijp. Heel fijn want 1: je hoeft zelf je ontbijt niet te maken (winning!) en 2: Sunny’s gebruikt alleen producten van Zonnatura. Je weet daarom dus zeker dat je ontbijtje biologisch is en tjokvol granen, vitamines en mineralen zit, waardoor je alle ballen van het moederschap een stukje makkelijker in de lucht houdt. Wil je weten waar de bowls uit bestaan? Hier vind je alle info die je nodig hebt.

Sunny’s is van maandag tot en met vrijdag geopend, tussen 07:30 en 17:00 uur en zaterdag & zondag, tussen 09:00 – 17:00 uur. Je vindt ‘m op de Eerste Sweelinckstraat 20, 1073 CM Amsterdam. Wees er snel bij, want de winkel is tot 14 februari open.

In samenwerking met Zonnatura

Reageer op artikel:
Waarom je 1-0 achterstaat als je je dag begint zonder te ontbijten (plus dé easy ontbijttip voor de gehaaste moeder)
Sluiten