Iris Kodde
Iris Kodde Lifestyle 31 jan 2017

Waarom je dit gekke zakje nooit moet weggooien

Je nieuwe designer tas, kleding, vitaminepotjes en jawel zo ongeveer elk speelgoed van je kind. Bij ieder LEGOpakket, bij elke lightsaber en ook bij het nieuwe barbiehuis van je dochter zaten zo vier silicagelzakjes verpakt. Honderden van deze zakjes heb je de afgelopen jaren in de prullenbak gemieterd. Zonde blijkt!

Dat is balen, want die kleine zakjes blijken verdomd handig te zijn! Je moet ze niet in kinderhandjes laten komen, want het spul is een giftig goedje, maar je kunt er je enorme voordeel mee doen >

[STAP stap=”1″]

Perfecte poeder

Door een zakje silicagel in je make-uptas te stoppen zorg je ervoor dat je poeder van goede kwaliteit blijft. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je poeder goed blijft om aan te brengen.

[STAP stap=”2″]

Dag zilverpoets

Een zakje sillicagel in je sieradendoos zorgt ervoor dat je sieraden langer mooi blijven. Het zakje neemt namelijk vocht op. Normaal gesproken zorgt dit vocht ervoor dat je sieraden worden aangetast en verkleuren.

[STAP stap=”3″]

Je bent op tijd op je werk

Misschien wil je baas ook wel investeren in wat silicagel. Als je deze zakjes namelijk in je auto legt, zorgt het ervoor dat je ruit minder snel condenseert en in hartje winter zorgen ze er ook voor dat je voorruit ijsvrij blijft.

[STAP stap=”4″]

Met silicagel naar de sportschool

Want silicagel laat je naar roosjes ruiken! Oké, dat is overdreven, maar leg wat zakjes in je sporttas of sportschoenen en de geur zal in de zakjes trekken in plaats van zich verspreiden door de hele ruimte. Toch wel prettig voor je medemens. Alhoewel, voor prettige geuren moet je sowieso niet in de sportschool wezen.

[STAP stap=”5″]

Als aanvulling op punt 4

Over geur verdrijven gesproken. Stop een paar zakjes tussen je handdoeken en ook deze zullen minder nare geurtjes aantrekken.

[STAP stap=”6″]

Ja hoor, stop die telefoon maar in de wasmachine

Want rijst is zó 2016. Silicagel neemt vocht nog beter op dan rijst en kan dus je redding zijn als het weer eens mis is gegaan toen je zat te appen op de wc.

[STAP stap=”7″]

Voor zover je nog niet-digitale foto’s hebt…

Deze, ik mag ze inmiddels wel zo noemen, heldenzakjes zorgen er ook nog voor dat je foto’s langer mooi blijven. Ze voorkomen dat er vocht bijkomt, waardoor de foto’s minder snel zullen verkleuren. Zo kun je dus nog járen genieten van je vakantiekiekjes.

Vergeet niet dat deze zakjes nog steeds giftig zijn. Let er dus op dat als je ze tussen je handdoeken stopt, je deze handdoeken niet in de buurt van je kind legt.

Welke tip ga jij meteen uitproberen? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: LEGO ontwerpt anti-LEGO sloffen om een einde te maken aan pijnlijke voeten >

Metro.co.uk

Reageer op artikel:
Waarom je dit gekke zakje nooit moet weggooien
Sluiten