Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk december 24, 2015

Waarom je nooit relatieadvies moet vragen aan déze types vriendinnen

Liefde is een werkwoord. Dat weten vooral degenen die inmiddels tien jaar in ‘het vak’ zitten en drie koters hebben rondrennen. Dat af en toe even de klad erin komt, is zo gek niet. Maar kijk wel uit van wie je relatieadvies aanneemt.

Het is vast niet hun intentie om slechte adviezen te geven of je even aan het wankelen te brengen. Het probleem is meer dat deze mensen vaak niet bevoegd zijn om dit soort adviezen te geven of zich te veel laten meeslepen door hun eigen gevoelens en ervaringen. Niet jouw pakkie-an.

[STAP stap=”1″]

Die eeuwige single vriendin

Het is niet moeilijk relatieadvies te krijgen van mensen. Maar je kunt daarvoor beter niet aankloppen bij degenen die óf zelf ongewild al heel lang geen relatie meer hebben gehad óf die zojuist een slechte breakup achter de rug hebben. Grote kans dat er dan een storm aan bittere en negatieve adviezen jouw kant op komt. Hun ‘tips’ zijn vaak cynisch van aard en komen meer in de vorm van klachten en waarschuwingen over hoe moeilijk het is een goede relatie te onderhouden. Of het is gewoon één grote aanklacht tegen de gehele mannelijke bevolking op deze aardbol. Dan weet je ook genoeg.

10 survivaltips voor de single mom tijdens Kerst>

[STAP stap=”2″]

Mensen die in de perfecte relatie zitten a.k.a. ‘ik ben beter dan jij’ advies

We weten allemaal: niks is wat het lijkt. En laat ik even een belangrijke en wijze les van Samantha uit Sex and the City herhalen: ‘When it’s too good to be true, it probably is.’ Het schoolvoorbeeld daarvan is natuurlijk alles dat voorbij waait op Instagram en Facebook. Advies vragen van dat perfecte koppel is daarom ook zeer gevaarlijk, want je zult je hoe dan ook vervelender gaan voelen over je eigen situatie. Ook als single zijnde, want deze koppels weten vaak niet eens meer hoe het voelt om single te zijn. Laat staan dat ze weten hoe de ‘game’ werkt anno 2016. En ze laten het vervolgens uiterst makkelijk klinken om te komen tot het punt waar zij nu zitten, namelijk happily ever after. En we weten allemaal waar die zin vandaan komt…

[STAP stap=”3″]

Die vriendin die in een slechte relatie zit

Je kent het wel: je komt op een feestje en er blijken alleen maar koppeltjes te zijn. Dan kun je er donder op zeggen dat ze je zullen vragen wanneer jij nu eens met die leuke vent aan komt zetten (dan is dit je perfecte antwoord), waarom je nog single bent (lees dat lijstje nog eens) of wat je type is (Jeroen Spitzenberger en niks minder dan Jeroen Spitzenberger). Om vervolgens te proberen je voor de tienduizendste keer aan die verschrikkelijke vriend van een vriend te koppelen die héél erg zou lijken op Jeroen Spitzenberger (living hell). Zelfs wanneer je vrienden zelf in een piepende relatie zitten proberen ze je in de val dat relatie heet te lokken. Echter, het grote verschil tussen mensen in een goede en slechte relatie is: de eerste partij hoopt oprecht dat je een leuke vent thuis hebt zitten en de tweede partij hoopt dit vooral niet. Zodat jij op dit soort koppel-feestjes namelijk als buffer kunt fungeren wanneer zij en haar lover weer in de clinch liggen met elkaar.

[STAP stap=”4″]

Gewoon vrouwen in het algemeen

Alle respect voor vrouwen hoor. En hiermee zeggen we niet dat vrouwen slecht zijn in relaties, de liefde bedrijven of het geven van advies. Máár er valt zeker wat voor deze reden te zeggen. Namelijk het volgende: wij vrouwen blinken uit in het geven van advies hoe een man te versieren (hoewel mannen dit natuurlijk nóg beter kunnen), wat je aan moet doen tijdens jullie avondje uit of welke gespreksonderwerpen te vermijden tijdens dit etentje. Maar de meeste vrouwen kunnen beter geen advies geven over wat een man dénkt, we geven ze namelijk veel te veel credit. En dat kun je heel makkelijk meten. Wanneer we in meer dan twee zinnen moeten uitleggen waarom hij de laatste tijd nauwelijks zin meer heeft in seks, altijd moet overwerken, veelal achter zijn telefoon zit of geen zin heeft in romantisch gedoe, dan weet je dat hier een vrouwelijke dr.Phil aan het woord is. Levensgevaarlijk en meestal onwaar.

[STAP stap=”5″]

Je ex

Het klinkt vrij onlogisch, want als iemand weet waar jouw sterke en zwakke punten zitten op liefdesgebied dan is het je ex wel. Zij kennen je, weten waar het fout is gegaan en op welke punten jullie de relatie hadden kunnen redden. Advies vragen aan deze persoon is dan ook helemaal niet erg, mits deze persoon geen enkele gevoelens meer voor je heeft. Goed of slecht. Dus geen liefdesgevoelens, maar ook geen haat of nijd. Anders kunnen ze de boel proberen te saboteren en dat is een te groot risico om te lopen. Nee, dan is die eeuwige single tante in de familie alsnog een veiligere optie.

Wie bel jij als je advies nodig hebt? Reageer op onze Facebook-pagina >

Deze rare dingen kregen vrouwen te horen tijdens online daten>

Reageer op artikel:
Waarom je nooit relatieadvies moet vragen aan déze types vriendinnen
Sluiten