Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 30 sep 2015

Waarom je vandaag echt even móet bellen met je broer of zus

Het is vandaag Nationale Broer en Zus Dag, een initiatief dat in 2013 in het leven werd geroepen door Giel Beelen na het overlijden van zijn eigen zus. Hij vindt dat je op deze dag even aan je broer of zus moet laten weten dat je van hem of haar houdt. Reminder: waarom is een broer of zus ook weer zo bijzonder?

Alleen je broer of zus kent je zo goed

Jullie zijn samen opgegroeid, dus een broer of zus weet precies waarom jij een hekel hebt aan macaroni (je vader maakte die vroeger met heel vieze saus en soepgroenten) en waarom je altijd bijna moet huilen als het over Ollie B. Bommel gaat (‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ zag je honderd keer met je broer en dat was de zieligste kinderfilm EVER).

Jullie hebben maar één blik nodig

De een: * DE BLIK aanzet * De ander: ‘Houd op met me, hoor!’ De rest van het gezelschap kijkt jullie glazig aan, jullie hebben een compleet universum tussen jullie twee geschapen. Want jij weet precies waar je broer of zus op doelt.

Niemand kan je zo op de kast jagen

Je broer wéét gewoon dat je het irritant vindt als hij heel dichtbij je gaat zitten en je ondertussen aanstaart. En dus is dat natuurlijk precies wat hij doet als je kapot moe bent.

Een broer of zus is genadeloos eerlijk…

…Maar op de de één of andere manier is het tóch niet kwetsend, wat het is je eigen vlees en bloed. Dus als je broer zegt ‘Waren die gympen twee paar voor de prijs van één ofzo, damn, they’re ugly!’, weet je dat hij toch wel van je houdt. Hij kan niet anders, hij is je broer.

Een broer of zus gaat voor je door het vuur

‘Moet ik het anders even ophalen?’ zei mijn broer ooit over spullen die nog bij een ex lagen. Kijk. Dat is pure broer- of zussenliefde. Hartje!

En ja, ik heb net mijn broer laten weten dat ik van hem houd!

Wil jij wat tegen je broer of zus zeggen? Tag hem of haar op Facebook!

Lees ook: 16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom je vandaag echt even móet bellen met je broer of zus
Sluiten