Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 17 sep 2016

Waarom mannen foto’s zouden moeten nemen – zelfs als wij dat niet willen

Leg jij alle momenten in het leven van je man en kinderen vast, terwijl je zelf maar sporadisch op de foto staat? Kaylin Maree Schimpf had er genoeg van. Zij spoort mannen aan om ook foto’s te nemen, ongeacht of hun vrouw dit wil of niet.

‘Mijn vader overleed een jaar geleden, en kort daarna realiseerde ik me dat ik geen foto’s van hem had,’ vertelt ze aan Babble. ‘Ik had slechts twee foto’s van de afgelopen tien jaar. Ik voelde me verschrikkelijk.’ Daarna realiseerde Kaylin dat haar man ook erg weinig foto’s van haar maakte. Dat deed haar besluiten om een oproep te doen aan alle mannen.

En dat deed ze middels een Facebookpost, die inmiddels keihard viral gaat. Het lijkt er dus op dat Kaylin niet de enige is met deze mening. Het bericht is al meer dan 32K keer gedeeld en heeft 61K likes.

Lees hier Kaylins oproep aan alle mannen:

‘Lieve mannen…. Maak een foto.

Het maakt niet uit hoe ze er uit ziet, of ze nee zegt, neem een foto. Misschien denk je er nooit aan, misschien soms. Maar hoeveel foto’s maakt ze van jou, van jouw familie en het leven wat jullie samen gebouwd hebben? Maar als zij ooit weg is, zullen je kinderen nooit de vrouw achter de camera zien.

Neem een foto. Slordig haar, zonder make-up of een oud, vies t-shirt zullen je kinderen echt niet erg vinden als ze er ooit niet meer is. Het enige wat belangrijk is, is dat je genoeg van het moment hield om vast te leggen. Om het te documenteren, om de vrouw waar je van houdt te behouden. Geen enkele vrouw wil terugkijken op een leven met alleen maar selfies. Doe wat zij elke dag voor jou doet, en leg momenten in haar leven vast.

Wees trots. Maak foto’s van haar. Voor en na de kinderen.

Maak gewoon een foto….’

En toen ging het los

Aan de vele reacties onder de Facebookpost te zien, zijn er meerdere mensen die er zo over denken. Alle mannen worden massaal getagd. Mooi om te zien.Nog meer foto-inspiratie nodig? De liefste kusfoto’s om met je kids te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom mannen foto’s zouden moeten nemen – zelfs als wij dat niet willen
Sluiten