Waarom je beter nu zwanger kunt zijn dan in de jaren ’80

Kids

Soepjurken, de aankondiging per post(duif), het geslacht van tevoren niet weten (hoe onhandig!) en het ontbreken van internet. Zomaar een paar voorbeelden van een zwangerschap in de eighties . Nee, dan ben je nu een stuk beter af.

En wel om deze 11 redenen…

1

Zwangerschapstesten zijn razendsnel

Binnen drie minuten weet je of je zwanger bent. Duren die drie minuten al een eeuwigheid? Kun je nagaan hoe het was om ruim tien minuten te moeten wachten. Wat een kwelling…

2

Positiekleding

Gelukkig mogen de vormen en prachtige buiken nu gezien worden en zijn er talloze coole merken voor zwangeren. Dit in tegenstelling tot de jaren tachtig, toen er nog maar bar weinig leuks te vinden was. Zonde! Trek dus zeker een van deze prachtige zwangerschapsjurken aan!

3

Selfies

Foto’s maakten we vroeger al, maar of ze gelukt waren dat was altijd weer afwachten. Nu kunnen we niet stoppen met foto’s maken en net zo lang doorgaan tot de perfect buikselfie online staat.

5

Het internet

Google is je beste vriend in tijden van twijfel en op zoek naar de allertofste kinderkamer. En als je nog steeds niet verzadigd bent zijn er gelukkig genoeg moeders die je verder kunnen helpen op persoonlijke noot.

6

Vader aanwezig bij de bevalling

Hoewel het nu heel normaal is om je vent binnen handbereik te hebben, was dat ‘vroegah’ wel anders.

7

Familie mag de navelstreng doorknippen

Voorheen was dit aan het ziekenhuispersoneel, gelukkig mag de vader of iemand anders in je omgeving het nu doen.

8

Social media

Aankondigen dat er een kleine mini me aan zit te komen, kan nu met één klik. Of je het nieuws op deze manier wil verkondigen, is een tweede. Wees in ieder geval niet te bang, we hebben al-les al voor bij zien komen.

9

Het geslacht van tevoren weten

Nu hebben we zelfs de keuze of we het willen weten te ja of te nee. In de jaren ’80 was het niet eens mogelijk om blauw of roze te gaan voor shoppen. Bovendien was het ongebruikelijk om het al te weten voordat de baby geboren was.

Bron: Etsy
10

Foto’s in de buik

Je kunt je baby al bewonderen voordat hij of zij ter wereld is gekomen. Dankzij de technologie (thank you!) kunnen we zelfs 3D-echo’s laten maken. Dat kon je vroeger wel vergeten. Medisch gezien is er ook heel veel progressie ten opzichte van toen. Soms maakt dat keuzes niet makkelijker, maar vaak ook kun je ingrijpen.

11

Zwangerschaps-apps

Het aanbod in apps wordt steeds groter, zo ook voor aanstaande moeders. Hoe leuk is het om te zien dat je baby nu het formaat van een blauwe bes heeft en wat hij allemaal zou kunnen?

Nog meer redenen? Reageer dan hier!

Mannen opgelet! Deze 13 dingen moeten jullie weten over zwangere vrouwen