Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 8 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom een dagje sauna het ultieme ontspanmoment is

Niet alleen werkt een bezoekje aan de sauna onwijs ontspannend, ook is dit ultieme zen momentje hartstikke gezond! Voor lichaam én geest. Kende jij de gezondheidsvoordelen van de sauna nog niet? Na het lezen van dit artikel plan jij gegarandeerd een dag(deel) sauna in.

Een sterk immuunsysteem

Feeling hot hot hot? Mooi! Dankzij de hitte van de sauna maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan. Je weet wel, die cellen die ervoor zorgen dat ziekten, virussen, bacteriën, schimmels en parasieten geen schijn van kans maken. Je afweersysteem krijgt een flinke boost, waardoor je saunabezoek een flinke bijdrage levert aan je gezondheid. Daaag, vervelend griepje!

via GIPHY

Soepele spieren

Na een dag achter je bureau te hebben gezeten, zul je het vast herkennen dat je nek af en toe aardig vast zit. En wanneer je flink wat tijd in de sportschool spendeert, is traplopen geen fijn karweitje. De warmte in de sauna zorgt ervoor dat vermoeide en vastzittende snel herstellen. Voor het echte werk kun je er natuurlijk altijd een massage bijboeken!

via GIPHY

Verbeterde ademhaling

Hoe beter je ademhaling, hoe gezonder je lichaam. Vooral wanneer je kampt met bronchitis, astma of andere aandoeningen aan je luchtwegen kan de sauna het medicijn voor je zijn. Je slijmvliezen versoepelen, vastzittend slijm raakt los, je ademhaling wordt rustiger en de doorbloeding van je luchtwegen verbeteren.

via GIPHY

Stralende huid

Je bloedvaten worden wijder en flexibeler. Hierdoor stromen er meer voedingsstoffen en bloed naar je huid. Je huid wordt beter gevoed en eventuele wondjes herstellen sneller. De hitte en stoom zorgen ervoor dat je poriën open komen te staan. In combinatie met flink wat zweet resulteert dit in een grondig schoongespoelde huid. Kus die oneffenheden maar vaarwel!

via GIPHY

Gezond hart

Heb je geen zin om je uit te sloven in de sportschool? Geen probleem! Een saunasessie staat gelijk aan een lichte work out. Hoe? Je hartslag gaat flink omhoog, waardoor je hartslag en bloedcirculatie hetzelfde resultaat bereikt als bijvoorbeeld een zumba lesje. Je aderen komen wijd te staan, waardoor de doorbloeding van je weefsels en organen versterkt. Het resultaat? Gezonde hart- en bloedvaten. Zweten is gezond.

via GIPHY

Helemaal zen

Telefoons, tablets en andere tools zijn strikt verboden in wellness centra. Je bent – bijna – naakt, waardoor je één wordt met jezelf. De rustige, natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je eventjes ontsnapt aan de dagelijkse sleur. Er zijn zelfs speciale relax ruimtes waar je een boek kunt lezen of even een dutje kunt doen. De sauna is de ideale manier om je batterij even goed op te laden!

via GIPHY

 

Dit is de beste manier om te ontspannen voor jouw sterrenbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gezondr

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom een dagje sauna het ultieme ontspanmoment is
Sluiten