Redactie
Redactie Mind 14 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Waarom (sexy) lingerie belangrijker is dan we denken!

We leven in een wereld waarin alles draait om uiterlijk vertoon. De eerste indruk die je van iemand krijgt, heeft alles te maken met de kleding die je draagt en de schoenen waarop je loopt. Maar wie ziet jou echt? Want uiteindelijk draait het niet om je outfit, maar om wat eronder zit. Echte schoonheid zit van binnen.

Je innerlijke schoonheid vrijgeven is makkelijker gezegd dan gedaan. We durven ons niet bloot te geven. Dit valt te leren, om te beginnen met kiezen voor de juiste basiskleding: lingerie. Kiezen voor lingerie waarin jij je goed voelt is noodzakelijk. Puur voor jezelf en voor niemand anders. Of nou ja, het is een onderdeel van intimiteit, maar laten we lingerie even loskoppelen van seksualiteit die je met je partner deelt, want daar heeft het wezenlijk niks mee te maken.

Ook voor buiten de slaapkamer

Jij moet je er goed in voelen en alhoewel een sportbh heerlijk zit, er zijn andere opties om je nog vrouwelijker en zelfverzekerder in te voelen. Misschien denk je nu: hé luister, de lingerie die ik draag, ligt toch binnen twee minuten op de grond in de slaapkamer en overdag ziet niemand het. Toch moeten vrouwen zich realiseren dat lingerie onderdeel van je garderobe is en dat we daar best wat aan uit mogen geven. Immers, je bedekt ermee de meest intieme delen van het vrouwelijk lichaam, dus daar mag best in geïnvesteerd worden, dames. Lingerie is enerzijds tijdloos, anderzijds drentelt de vrouwelijke onderkleding mee met trends. We moeten lingerie kiezen op basis waarin we ons sterk voelen, vrouwelijk en sexy. Waarin we mee zelfvertrouwen krijgen. En geloof ons, die zwangerschapsbh van 2 jaar terug, daar voel jij je echt niet zelfverzekerd in. Lingerie laat zien hoe je je voelt op dat moment, maar we kunnen ook kiezen om ons beter te voelen door middel van lingerie.

Zie het als een griep

Komen we toch weer terug op dat punt: maar wie ziet het nou? Lingerie is een expressie, net als de broek die je draagt en de trui die je warm houdt. Heb jij zin in een cozy sunday? Trek dan die lounge-bh aan (lees: geen sport/voedingsbh, wel een van zacht katoen) en voel je nog steeds vrouwelijk. Het is een beetje zoals tegen het einde van een griep: eigenlijk heb je geen zin om naar buiten te gaan, maar je weet dat frisse lucht je beter doet voelen. Eigenlijk heb je geen zin om te investeren in mooie lingerie, maar je weet dat het je goed doet. Gevolg? Een, onbewuste, zelfverzekerdere jij. Waarom zou je wel een, met zorg uitgekozen, jurk dragen die je mooi vindt, maar bij elkaar geraapte lingerie vind je over het algemeen prima. Dat is toch best tegenstrijdig met die jurk. Bijpassende lingerie waarin jij je aantrekkelijk voelt, doet wonderen. En mocht je man het vanavond zien? Lucky basterd. Zo niet? Dan heb je het in ieder geval voor jezelf gedaan. Daar draait het uiteindelijk om.

Inspiratie opdoen voor mooie lingerie? Lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom (sexy) lingerie belangrijker is dan we denken!
Sluiten