Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 25 jan 2019

Waarom sporten je seksleven een boost geeft

Januari; de maand van goede voornemens (lees: en ook weer dumpen). Staat ‘meer sporten’ toevallig bovenaan jouw lijstje? Nu we ons nog in achttien lagen kleding naar buiten kunnen begeven is ‘t niet altijd even makkelijk om de motivatie te vinden.

Maar sporten is natuurlijk voor meer goed dan een strak lichaam. Zo zorgt lichaamsbeweging voor een flinke dosis energie, een sterk immuunsysteem, maar bovenal een beter seksleven. Kom maar door met die work out!

 

Een héle goede conditie

Dit puntje is misschien een beetje voor de hand liggend, maar goed. Seks is een work out op zich, vooral als je het fijn vindt om bovenop je lief te klimmen. Al die acrobatische houdingen en bewegingen vereisen flink wat uithoudingsvermogen. Hoe vaker je op de loopband stapt, des te beter je conditie wordt. Op deze manier raak jij nooit moe tussen de lakens. “Schat, klaar voor ronde 12?” 

via GIPHY

Pump it up

Lichamelijke inspanning zorgt ervoor dat je bloed sneller pompt. Niet alleen door je ledematen, maar ook door je geslachtsdeel. Hierdoor raak je sneller opgewonden, zul je je orgasmes sneller bereiken en worden je orgasmes super intens. *Schrijft zich in bij de dichtstbijzijnde sportschool* 

via GIPHY

Strak in pak

Je spieren aanspannen leidt niet alleen tot een sixpack, maar ook tot een grandioos seksleven. Wanneer je je bekkenbodem traint zul je gauw merken dat je orgasmes ongekend intens worden. Het is ook best wel sexy als je je benen in je nek kunt leggen. Work those muscles woman! 

via GIPHY

Geluksstofje

Na het sporten komt er endorfine vrij. In de volksmond wordt dit stofje ook wel het gelukshormoon genoemd. Je raadt het al; endorfine geeft je een gelukkig gevoel. Je zit lekker in je velletje én je raakt sneller hitsig. Bewegen is sowieso goed voor je mentale gesteldheid; het vermindert stress. Al met zorgen deze positieve vibes voor spetterende resultaten in de slaapkamer!

via GIPHY

Vleugje zelfverzekerdheid

Je verliest flink wat kilo’s, owned meer spieren en hebt een overall happy gevoel. Dit zorgt ervoor dat je een stuk zelfverzekerder bent en dit straal je dan ook uit. Misschien vindt je het hartstikke spannend om de touwtjes in handen te nemen in bed. Misschien ben je alleen intiem met het licht uit. Hoe dan ook; dit is nu verleden tijd! Sporten zorgt voor een (extra) vleugje zelfverzekerdheid. Ook tussen de lakens!

via GIPHY

 

Kan je partner ook wel wat energie gebruiken? Sla twee vliegen in één klap. Deze work outs kun je samen met je partner uitvoeren. En nog wel vanuit de woonkamer (en dan meteen door naar de slaapkamer). 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom sporten je seksleven een boost geeft
Sluiten