Waarom thee je allerbeste vriend is op het werk, thuis, waar niet eigenlijk?

Je wil niet weten welke hoeveelheden Clipper thee er op de redactie van Famme doorheen gaan. Liters en liters. Iedereen heeft wel een favoriete smaak en naast dat het lekker is, zijn er nog legio redenen waarom Clipper thee je grote vriend is.

[STAP stap=”1″]

Het heeft een goed geweten

Geef toe: hoe klein is de moeite om in de supermarkt voor een Fair Trade thee’tje te gaan? Hier op de redactie gaan we voor Clipper Tea. Je thee smaakt toch meteen lekkerder als je je bedenkt dat de boer een betere prijs krijgt voor zijn thee. Dat die thee onder betere arbeidsomstandigheden is geproduceerd en er continu wordt gekeken hoe ze de theeplukkers, -sorteerders, -inpakkers en hun families kunnen laten meedelen in de winst. De hele gemeenschap profiteert mee, want naast een eerlijke prijs, krijgen de boeren ook een Fair Trade bonus. Met die bonus kunnen de boeren investeringen doen in hun bedrijf of in lokale projecten zoals nieuwe wegen, scholen of medische voorzieningen.

[STAP stap=”2″]

Je kunt het (redelijk) oneindig blijven drinken

De vraag ‘wil jij nog thee?’ is overbodig hier op de redactie. Inmiddels weten we van elkaar dat een volle mok heet water altijd welkom is. Mocht er dus iemand naar de keuken lopen, dan is er de ongeschreven regel dat je even de waterkoker aanzwengelt. Daar gaan precies acht kopjes uit, het aantal mensen waar we hier mee zitten. Je begrijpt: je hebt kopje nog niet leeg of er staat weer iemand met de waterkoker naast je bureau. Fijne bijkomstigheid: doordat we amper calorieën drinken op een dag, hoeven we ons niet zo schuldig te voelen over die reep chocolade van afgelopen week.

[STAP stap=”3″]

Het perfecte excuus voor een praatje

Soms snak je gewoon naar een praatje. Tijdens je werk, of eens ouderwets met je beste vriendin. Een ‘thee’tje doen’ is dan het perfecte excuus. Wel redelijk essentieel: we zijn dol op thee, maar niet iedere thee is hetzelfde.

[STAP stap=”4″]

Bye, bye stress

Ik weet niet hoe het komt, maar een kop thee van mijn favoriete Lemon & Ginger thee vermindert stress. Van het rustig wachten totdat het water genoeg is afgekoeld tot het warme gevoel in je lichaam (én gemberthee helpt bij misselijkheid!): het is een moment voor jezelf, zelfs wanneer je een drukke dag hebt.

[STAP stap=”5″]

De kinderen vinden het lekker

De belangrijkste reden om Clipper Tea te drinken: het is gewoon lekker! En daar zijn onze kinderen het roerend mee eens. Het is altijd gezellig om na school samen een kopje thee te drinken en wij hechten zelf veel waarde aan zo’n klein, dagelijks ritueel. Wie is er niet groot geworden met een kop thee? Na alle commotie over de hoeveel suiker in de drankjes van onze kinderen zit, is het fijn om te weten dat thee altijd kan. Helemaal als je voor Clipper kiest. Hun thee is biologisch gemaakt en smaakt daardoor niet alleen beter, het is ook beter voor de natuur en je lichaam.

Het theemerk heeft een aantal video’s gemaakt en nodigt jou uit om ook jouw reden te geven waarom je van Clipper houdt. Want zeg zelf: naast dat Clipper Fair Trade is, zijn er nog talloze redenen te bedenken. Kijk maar naar de video hieronder. Wat is jouw reden? Deel hier jouw reden en maak kans om je favoriete Clipper thee te winnen!

In samenwerking met Clipper Tea

Reageer op artikel:
Waarom thee je allerbeste vriend is op het werk, thuis, waar niet eigenlijk?
Sluiten