Redactie
Redactie Uncategorized 2 februari 2015

Waarom wij fan zijn van laminaat

Waar vroeger laminaat moest vechten om wat populariteit, hebben de meeste mensen deze vloervriend inmiddels omarmd. Vooral gezinnen zien de vele voordelen van deze diverse vloer.

Zo is het onderhoud veel makkelijker en je ziet vaak het verschil niet eens met een houten versie! Tegenwoordig is er zoveel moois te vinden op laminaatgebied, waardoor je je creativiteit de baas kan laten zijn. Daarbij is een vloer erg bepalend voor de uitstraling in huis, dus denk goed na welke variant je kiest!

Waarom verkies ik laminaat boven hout?

Even om het geheugen op te frissen: laminaat bestaat uit lagen waarbij je de houtvezelplaat hebt, het dragermateriaal, een laag dessinpapier en een keiharde, transparante slijtlaag. De combinatie van hout en kunststof drukt daarom de prijs van laminaat. Tegenwoordig is het aanbod van de dessins groot, dus leef je uit in iedere kamer! Daarnaast is laminaat…

1. Peuterproof

Die boterham met pindakaas valt altijd met de besmeerde kant naar beneden. Een pakje drinken wordt zo met een voetbal omver geschopt en als je kroost naakt wil rondrennen (want dat willen peuters), dan is de kans groot dat hij denkt dat de vloer een wc is. Gewoon even een doekje eroverheen en er is niets aan de hand! Heerlijk, dat laminaat.

2. Onderhoudsvriendelijk

Slijtage? Ha! Nee, daar heeft laminaat geen last van. Dus geef maar gewoon die nieuwe racebaan voor zijn verjaardag of koop die loopfiets voor je dochter! En barst je garderobe van torenhoge schoenen? Geen enkel probleem, de vloer kan er tegen!

3. Allergieproof

Last van allergieën? Doordat je de vloer makkelijk met een vochtige dweil kunt afnemen, krijgen allergieën weinig kans.

4. Betaalbaar

Doordat laminaat betaalbaarder is dan bijvoorbeeld parket, wordt het een stuk toegankelijker. Tegenwoordig zijn laminaten vloeren bijna niet van houten te onderscheiden, dus waarom extra geld uitgeven als het niet hoeft?

5. De keuze is reuze

Doordat er zoveel keuze is, kan iedereen een laminaatvloer op maat vinden. Voor ieders budget en smaak wat wils. Waan je eens even in het aanbod op laminaatgebied en binnen mum van tijd heb jij net zo’n interieur als op de foto’s.

6. Klik, klaar

Kliklaminaat is bezig aan een opmars. Nu kan ook jij zo die vloer leggen. Scheelt weer in plaatsingskosten. Een kind kan de was, eh vloer, doen.

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan laminaat?

Natuurlijk wel, hoewel het goed zoeken is. Laminaat voelt wat kouder aan dan parket of hout en is minder geluidsdicht. Dit vang je zo op met een isolatielaag en een lekker kleed. Laminaat krast wat makkelijker, maar je kunt een strook weer veel makkelijker vervangen dan een houten vloer.

Inspiratie mét laminaatvloeren in de hoofdrol

Met de aankoop van een goede laminaatvloer oogt een kamer in één klap elegant en je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud of slijtage. En dat er talloze mogelijkheden zijn zie je hieronder op de Pinterest selectie die wij voor je maakte.

Wit

Als je kiest voor een donkere kleur vloer, kun je kiezen voor verdere witte details. Zo komt de vloer mooi tot zijn recht.

Een combi met hout

De combinatie van laminaat met 100% hout in een kamer geeft een speels effect.

Eyecatcher

Door met felle kleuren te werken of een object te plaatsen met hoekige vormen, springt de laminaten vloer naar voren. Het zwarte berenmeubel doet het goed met de eikenhouten vloer.

Rustgevend

Door te kiezen voor een grijstint, krijgt je interieur een rustige uitstraling.

Wit op wit

Wit op wit is echt voor de liefhebber van een blank en ‘cool’ interieur. Sfeer maak je gemakkelijk door met riet en houtelementen te werken. Nu alleen nog een paar knuffels in bed erbij. Een wit eiken laminaat vloer koop je hier.

Laminaat leggen moeilijk? Welnee, bekijk hier maar eens een instructiefilmpje voor snel en eenvoudig een vloer leggen.

Reageer op artikel:
Waarom wij fan zijn van laminaat
Sluiten