Waarom woensdag de beste dag is om op te weegschaal te stappen

Is het jouw goede voornemen om in 2017 een paar kilo’s af te vallen of ben je er al druk mee bezig, zodat je met de feestdagen dat ene jurkje (weer) aan kan? Wij geven alvast een gouden tip: weeg jezelf op de woensdag.

Dit hebben wij niet bedacht natuurlijk, maar zo is gebleken uit een Fins onderzoek. Op woensdag is je gewicht nameijk het meest stabiel is. Onderzoekers adviseren om je de rest van de week dan niet meer te wegen, maar de wekelijkse resultaten op de woensdag te vergelijken om te zien of je afvalt en hoeveel.

Weekend

In het weekend op de weegschaal stappen, is een minder goed idee. De mensen in het onderzoek die zichzelf dan wogen, zagen extreme schommelingen in het gewicht. En dat werkt natuurlijk niet echt motiverend als je af wilt vallen. Niet zo gek eigenlijk, als je bedenkt dat we in het weekend vaak meer en ongezonder eten dan doordeweeks. En dan al die etentjes en wijntjes…

LEES OOK: Afvallen? Stop dan met kijken naar zielige films!

Regelmatig op de weegschaal

Er is een sterke link tussen afvallen en regelmatig op de weegschaal staan, aldus het Finse onderzoek. Wanneer je één keer per week jezelf weegt, blijf je in een bepaalde flow zitten. Je wordt eraan herinnerd waarom je aan het afvallen bent, en kunt het daardoor beter volhouden.

Hetzelfde als vorige week

Wat verder aangeraden wordt? Zorg dat je je elke week in dezelfde omstandigheden weegt. Dezelfde weegschaal, dezelfde kleding en op dezelfde tijd. Alleen op die manier kan je écht bijhouden hoeveel je bent afgevallen. Wij weten het wel: vanaf nu is woensdag onze weegdag. En anders is het in elk geval een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Het beste nieuws van vandaag: van ongezond eten kun je afvallen!

clevelandclinic

Reageer op artikel:
Waarom woensdag de beste dag is om op te weegschaal te stappen
Sluiten