Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 22 sep 2016

Waarom zwemmen en yoga een gouden duo zijn

Als je naar een verdienstelijk zwemmer kijkt, zie je hoe gracieus en soepel ze door het water gaan. De kadans, het vloeiende, de ademhaling. Niet gek dus dat zwemmen en yoga elkaar aanvullen en versterken.

Als er twee sporten zijn die waanzinnig goed zijn voor lichaam een geest, dan heb je het over zwemmen en yoga. Ik schreef al eerder over waarom ik die natte haren ‘s ochtends wél trotseer en één van mijn favoriete voordelen van het zwemmen is het meditatieve aspect. En zo kom je gelijk dichter bij het yoga. Yoga vergt flexibiliteit in schouders en heupen, beenkracht en corekracht. Speedo zet zich in om diverse sporten met elkaar te laten samenwerken en trok Hope Lin aan vanwege haar yoga ervaring. Een actrice, model en yogi die samen met zwemkampioen Cameron McEvoy trainingsschema’s ontwikkelde om te werken aan een sterk lichaam in balans.

Liefde voor zwemmen en yoga

Hope Lin heeft net als ik een liefde voor het zwemmen. Om het beste uit haar carrière en leven te halen combineert zij yoga met zwemmen. Zelf moet ik nog steeds die drempel over om aan yoga te gaan doen, maar van binnen weet ik dat het voor mij perfect zou zijn. Werken aan innerlijke rust, mijn ademhaling en flexibeler en leniger worden. Samen met de Australische prof zwemmer Cameron zijn er vier trainingsschema’s opgesteld en dat ziet er zo uit. Om meer beenkracht te ontwikkelen en de perfecte zwem – yoga combinatie te hebben zou je dit schema kunnen volgen:

[source id=”attachment_117856″ align=”none”][/source]

Zwemmen plus

Als je net als ik over stag bent en vaker zwemt kom je ook in de wereld van de accessoires die het zwemmen nog effectiever en leuker maken. Met zwemvinnen (die zijn echt niet alleen voor het spotten van mooie vissen in de zee tijdens het snorkelen) bouw je snel beenkracht op en door een pullbuoy tussen je benen te klemmen krijg je meer drijfvermogen en kom je in een betere balans.

Als je ook aan yoga doet moet je zeker de vinger peddels proberen. Doordat je meer water wegduwt tijdens de borstcrawl krijg je sneller sterkere schouders. En dat heeft een enorm positief effect op jouw yoga poses.

Lees ook: hoe je een mooier lichaam krijg door het zwemmen.

En last but not least draag je natuurlijk een goed zittend badpak dat je helpt om in het water vrij te zijn en met de juiste lichaamshouding te zwemmen. Na drie keer in een te ruime bikini te hebben gezwommen ben ik over gestapt naar de Speedo Fit badpakken en het verschil is enorm.

Badpakken

De Speedo Fit zwemkleding is ervoor ontworpen om je lichaamshouding te verbeteren en optimaliseren tijdens het zwemmen. Zo heeft de Pinnacle lijn hierboven borstondersteuning en power mesh panels die ervoor zorgen dat je spieren aanspant. De stof is van Endurance®+, dat speciaal bestand is tegen chloor en lang stevig blijft en nauwlijks verkleurt.

Hoeft het voor jou iets minder profi, dan is de de Speedo Muscleback ideaal. Een flexibel badpak dat je veel vrijheid geeft en er ook nog eens heel leuk uitziet met de kleurrijke monogram print. Perfect voor het banentrekken.

Meer weten?
De vier speciale trainingen voor zwemmen en yoga vind je hier. Wil je je zwemtechniek verbeteren kijk dan eens op het Speedo YouTube-kanaal. De grootste collectie badpakken van Speedo vind je bij Intersport.

In samenwerking met Speedo

Reageer op artikel:
Waarom zwemmen en yoga een gouden duo zijn
Sluiten