Vader waarschuwt met een schokkende foto: ‘Vrouwen, laat dat uitstrijkje maken’

De Britse Donna (32) kreeg vorig jaar, drie dagen voor Kerstmis, te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Ze is moeder van vier kinderen en samen met haar man Elliott Lowe. De zaaide uit naar haar lymfeklieren en kostte haar het leven. Nu waarschuwt Elliott alle andere vrouwen.

Baarmoederhalskanker

‘Exact een jaar geleden kreeg mijn mooie vrouw, mijn beste vriendin, de moeder van mijn vier prachtige kinderen, mijn wereld, mijn zielsverwant en mijn alles een diagnose die onze levens zou verwoesten en voor altijd zou veranderen’, begint hij zijn bericht op Facebook.

Uitstrijkje

Donna stierf op de ochtend van zaterdag 5 augustus. In de armen van haar man en met haar vier kinderen aan haar bed. Ook haar moeder, haar broer en haar zus waren erbij. ‘Ik deel ons verhaal om iedereen ervan te overtuigen dat het niet goed is om het uitrstrijkje over te slaan. Ook niet als je je afspraak mist en vergeet een nieuwe te maken’.

LEES OOK: 19 feitjes over de vagina die je vast nog niet kende

‘Een uitstrijkje kost maar een paar minuten. Ik weet dat het geen pretje is, maar de consequenties kunnen vreselijk groot zijn als je het niet doet. Ik word iedere ochtend alleen wakker en voed mijn kinderen alleen op’, schrijft hij. ‘Ik heb zeker familie die mij steunt, daar ben ik ze heel dankbaar voor, maar het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.’

Hoogste prijs

‘Mijn vrouw is haar laatste afspraak voor een uitstrijkje niet nagekomen. Ze heeft daarmee de hoogste prijs betaald, namelijk haar leven. Ik wil niet dat andere families hetzelfde meemaken om dezelfde reden als wij. Laten we er samen voor zorgen dat baarmoederhalskanker op tijd wordt ontdekt en behandeld. Ik ben zo trots op mijn vrouw, die ontzettend hard heeft gevochten tegen deze vreselijke ziekte’, gaat Elliott verder.

Schokkende foto

Bij zijn hartverscheurende, maar moedige tekst, plaatste hij een foto van zijn gezonde vrouw en eentje van haar op haar sterfbed. Deze laatste is schokkend en confronterend. Toch roept hij iedereen die het berichtje leest op het te delen, en op die manier de urgentie van een uitstrijkje groter te maken.

Zijn bericht is inmiddels al bijna 35 duizend keer gedeeld en meer dan 50 duizend keer geliket. Een belangrijke boodschap, die echt bij iedereen terecht moet komen.

Interview: Tania had baarmoederhalskanker tijdens haar zwangerschap

Reageer op artikel:
Vader waarschuwt met een schokkende foto: ‘Vrouwen, laat dat uitstrijkje maken’
Sluiten