Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 4 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Waarschuwing voor alle jongensmoeders

Afgelopen weekend mailde Famme-lezeres Amanda Duijm de redactie met het verhaal van haar zoontje van vijf, die voor het eerst echt ging zwemmen met de hele familie in de vakantie. Een ervaring die hem zomaar de lol in het zwemmen zou kunnen ontnemen. En omdat Famme’s Muriel zich plots herinnerde dat haar zoontje dit ook ooit meemaakte wilden wij dit verhaal meteen delen.

Amanda Duijm over het zwemavontuur van haar zoontje

‘Vandaag heb ik met familie voor het eerst met mijn zoontje (5) gezwommen. Gewapend met handdoek en zwembroek gingen we heen. Hij vond het geweldig en heeft erg genoten. Bij het uitkleden om naar huis te gaan zei ik tegen hem, doe je zwembroek maar vast uit dan helpt mama je met afdrogen.

Complete paniek bij hem… MAMA MIJN PIEMELTJE ZIT VAST! Ik snapte er niks van en liep naar hem toe. Ik keek en zag tot mijn grote schrik dat zijn huidje van zijn piemeltje op verschillende plekjes door de gaatjes van zijn binnenbroekje zat. Bij de receptie hebben de receptioniste en ik eerst een gat in zijn broek geknipt zodat die uit kon worden gedaan en daarna hebben we geprobeerd het netjelos te peuteren/knippen maar helaas, gillen en huilen tot gevolg.

Het materiaal liet het niet toe. We hebben meteen besloten om naar de dichtstbijzijnde huisarts te gaan. Met zijn drieën (mijn schoonzus, de huisarts en ik) hebben we mijn zoontje in bedwang moeten houden terwijl de arts met een heel fijn schaartje en pincet het netje ( het stukje wat er nog zat) wist los te krijgen.

Het zwembad had het al eerder meegemaakt, de huisarts die ons hielp nog nooit. Veel zwembaden verbieden het jongens een onderbroek onder hun zwembroek aan te doen, dit zwembad juist niet om deze reden.’

Amanda’s oproep aan alle moeders van zonen:

‘Moeders knip het netje uit de zwembroeken van je jongens en laat ze er een onderbroekje onder aan doen!! Gelukkig is het goed afgelopen en heeft mijn zoontje er nu alleen nog een iets verdikt, pijnlijk en vuurrood piemeltje aan overgehouden. Na een paar dagen zou het weer helemaal over moeten zijn, zei de huisarts.’

Gelukkig vond Amanda’s zoontje het zwemmen erg leuk en kreeg de zwembroek de schuld en niet het zwemmen. Hij wil heel graag nog eens zwemmen maar Amanda knipt voortaan uit elke nieuwe zwembroek het netje uit de zwembroek of ze gaat voor een slip! Dit exemplaar wordt ofwel ritueel verbrand samen of weggegooid. Die zien ze nooit meer terug!

Als je dit ook ooit hebt meegemaakt laat het vooral weten, dan kunnen we een oproep doen om te stoppen met het produceren van gaatjes-onderdelen in zwembroekjes. Deel je ervaring hier op Famme Facebook.

Zelfs de voorzichtigste ouders maken deze fouten bij water. Lees hier waar je op moet letten!

nawoord: Het zou best kunnen zijn dat de kwaliteit van de ene zwembroek met ‘gaasondersteuning’ beter is dan de andere, het is dus vooral ook een kwestie van heel erg goed opletten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarschuwing voor alle jongensmoeders
Sluiten