Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Waarschuwingsfilmpje toont gevaren van dragen winterjas in een autozitje

Een platform dat zich specialiseert in veiligheid in de auto heeft een filmpje gemaakt waarin duidelijk wordt wat de gevaren zijn van het dragen van een winterjas in een kinderzitje. Denk je in eerst instantie: dat zal zo’n vaart niet lopen? Bekijk dan even de video.

Wat is het koud de afgelopen dagen. Met temperaturen van -9 graden is het verleidelijk om de kinderen even snel vast te snoeren in het kinderzitje met hun dikke winterpakjes en -jassen aan. ‘Niet doen’ is het dringende advies van diverse organisaties die waarschuwen voor de gevolgen als je in een botsing zou komen.

De video laat zien dat de dummy pop (die goed vastgesnoerd lijkt te zijn) uit het zitje vliegt als het met 50 kilometer per uur ergens tegenaan rijdt.

LEES OOK: Zit je kindje op zwemles? Lees dan vooral deze post die viraal ging toen we hem plaatsten.

Je kunt de test ook zelf thuis uitvoeren door je kind vast te maken in dikke winterjas, en dan nog een keer vast te maken op dezelfde stand zonder winterjas. De ruimte die ontstaat is gevaarlijk los.

Bekijk het filmpje hier:

Een rondvraag hier op de redactie leert dat wij moeders allemaal gedachteloos onze kinderen vastsnoeren in dikke jassen en pakjes. Dat kleine stukje rijden kan toch nooit onveilig zijn? Toch is het voor mij genoeg reden om het na het zien van dit filmpje niet meer te doen. De eventuele kou in de auto los je op door de auto 5 minuten eerder voor te verwarmen. En wie heeft dat niet over voor de veiligheid van zijn kind?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarschuwingsfilmpje toont gevaren van dragen winterjas in een autozitje
Sluiten