Eva Dusch
Eva Dusch Body 15 nov 2015

Wacht! Zo ga je die late night snaaiaanvallen simpel te lijf

Late Night met Jimmy Fallon? Hartstikke gezond. Late Night snaaiaanvallen die je gegarandeerd spijt geven? No more. Zo krijg je die chipszak uit je hoofd.

Het is een bekende bladzijde in ons vrouwenbestaan. Op de een of andere manier hebben wij aanleg voor slechte gewoonten in de late avonduurtjes die alles behalve bevorderlijk zijn voor een goede nachtrust. Je kruipt achter de laptop voor de nieuwe House of Cards, een constant trillende telefoon aan je zijde, de televisie staat aan voor Nieuwsuur en je checkt constant de berichtenstroom op Whatsapp/Facebook/Snapchatt. En intussen eet je semi-bewust die zak chips leeg want die had je écht wel verdiend. En je dan maar afvragen waarom je ‘s ochtends nog steeds zo moe bent. Zoals een strenge Amerikaanse politieagent zou zeggen: Please step away from the door. Met deze simpele stappen kom je niet meer in de verleiding.

Lekker theeleuten

Als je net als ons bent en om 11 uur ‘s avonds opeens een onbedwingbare trek krijgt naar iets zoets, zouts of vets, neem dan een kop thee in plaats van gelijk de voorraadkast in te duiken. Serieus, er is namelijk grote kans dat je ‘uitgedroogd’ bent. Ons lichaam kan het gevoel van honger en dorst nog wel eens verwarren (wist jij dit?!). Een warme kop thee kan in veel gevallen al de oplossing zijn.

Geen Netflix, relax

Voordat je weer in een nieuwe Netflix binge-sessie verwikkeld zit, vervang het staren naar je scherm eens voor luisteren (we weten hoe zwaar dit is, echt). Tv-kijken gaat vaak automatisch gepaard met snaaien en houd je langer wakker, pak het dus eens anders aan. Steek wat kaarsen aan, ga liggen op de bank en luister met je ogen dicht naar je favoriete muzieklijst. Tip: Joep beving is perfect om in slaperige staat te komen.

Wat waren je werktijden ook alweer?

Op tijd van je werk vertrekken is bijna net zo onmogelijk geworden als niet gelijk je Instagram checken wanneer je wekker afgaat. In plaats van tot drie uur na etenstijd te blijven doorwerken, terwijl iedereen allang naar huis is, geef jezelf een eindtijd. Want wees eerlijk, de wereld vergaat echt niet als jij deze laatste e-mails morgenochtend beantwoordt. Probeer het eens! Dus duik op een schappelijke tijd de kroeg in met je vriendinnen voor wat vrouwengebabbel, tapas en een goed glas Merlot. Wedden dat jij straks zo je bed induikt zonder eerst een rondje keuken te doen?

Leg dat ding weg. Nu.

Je telefoon dus. We hebben het al eens eerder gezegd, en zullen het blijven herhalen. Tenzij jij je liefje alvast aan het opwarmen bent voor een leuk avontuurtje als hij straks thuiskomt. Hoe dat ook alweer werkt? Hier de reminder.

5 belangrijke ingrediënten voor een ouderwetse avond home alone>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wacht! Zo ga je die late night snaaiaanvallen simpel te lijf
Sluiten