Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 17 dec 2016

Wakker worden zonder kater kan met deze simpele (en lekkere) truc

Dat gevoel wat inslaat na (of al tijdens) een avondje vol vriendinnen en wijn en je alleen nog maar de kraan leeg wil drinken; hoe irritant is dat! Dat gevoel blijkt dus niet alleen door alcohol of tannines te komen. En o ja, we vertellen je gelijk hoe je die kater omzeilt. Handig, voor the day after je kerstdiner(s).

Na een middag of avond aan de borrel kickt die irritant hoofdijn er vrijwel direct in. Voordat je de sulfieten de schuld geeft, kijk dan eerst even naar de échte boosdoeners. Histamine, tannine en vooral suiker zorgen namelijk voor die bonkende koppijn. Dat zocht Vinepair voor je uit. Dat is ook gelijk de reden waarom je van de ene wijn de hele dag kapot bent, en van de ander wakker wordt alsof er niks is gebeurd.

LEES OOK: Plop! Wordt oranje wijn hét drankje van 2017?

Droge lap leer

Oké, alcohol is ook behoorlijk schuldig, maar vooral in combinatie met suiker. Die twee samen zorgen maar al te graag voor een pijnexplosie in je hoofd. Dat komt omdat de stofjes vocht aan je lichaam onttrekken. In combinatie met tannines, die zitten vooral in de schil van de druif waarvan de wijn wordt gemaakt, is het feest compleet. Die laatste boosdoeners zorgen er trouwens ook voor dat je tong als een droge lap leer aanvoelt, de ochtend na een stevige borrel.

Kom maar door met die koffie

Oke, maar nu het écht interessante gedeelte. Je kunt nu dus wakker worden zónder pijnlijk hoofd en droge mond. De oplossing is easy en goed nieuws voor koffielovers. Een anti-hooikoortspilletje voorafgaand aan je feestje zou wonderen doen. De bestanddelen in het pilletje breekt het teveel aan histamine namelijk af. Twee sterke bakken koffie voor je aan de wijn gaat, is volgens experts ook een methode. Caffeïne vernauwt de bloedvaten, waardoor de gemene stofjes in wijn geen schijn van kans maken. Of in ieder geval een stuk minder. Je anti-hooikoortspilletje wegspoelen met twee dubbele espresso’s, dus?

Heb je deze briljante oplossing al gezien? Vrouw ‘hackt’ ijskast zodat er wijn uitkomt in plaats van water

Independent.co.uk

Reageer op artikel:
Wakker worden zonder kater kan met deze simpele (en lekkere) truc
Sluiten