Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 12 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je wandelen met kinderen leuk maakt

Wandelen met de kinderen is leuk en goed. De buitenlucht, de beweging en het samenzijn doet wonderen voor een harmonieus gezin!

Niet ieder kind is even enthousiast over het maken van wandelingen. Je kunt hun mening veranderen, dit doe je met behulp van onderstaande tips:

Snacks

Zorg dat je een tas meedraagt waar lekkere snacks in zitten. Maak zo nu en dan een pitstop en trakteer de kinderen op iets lekkers. Bewaar dit lekkers speciaal voor de wandelingen, het dient namelijk als een kleine traktatie. Laat hen ‘excited’ zijn.

Laat het niet te veel sjouwen

Kinderen vinden het vaak spannend om hun eigen rugtasje te dragen. Prop deze niet vol met veel onnodige en gewichtige dingen. Na 15 minuten wordt dit al snel te zwaar, en daar maak je het jezelf en je kind niet gemakkelijker op.

Check de afstand

Kinderen hebben kleine benen en maken kleine passen. Ze zijn het niet gewend om urenlang te banjeren. Denk dus om de pauzes, bedenk vooraf hoeveel kilometer jullie gaan lopen en neem daarna pauze. Gebruik de pauzes om even lekker te snacken en bij te komen.

Neem oudere vriendjes mee

Idealiter neem je vriendjes, nichtjes of neefjes mee die 2 jaar ouder zijn dan jouw eigen kind. Kinderen zijn namelijk enorm geholpen bij het zien bewegen van andere kinderen. Zij banjeren er als vanzelfsprekend achteraan en willen deelnemen in de pas.

4 levenslessen die kinderen leren door het kijken naar kookshows

Neem een bal mee

Het meenemen van een bal werkt ook enorm goed! Wanneer je de bal een stuk voor je uit schopt rennen de kinderen hier al snel achteraan. Hierdoor zijn ze weer een heel stuk opgeschoten, en dat zijn zij ook nog eens zonder dat zij er zelf erg in hebben.

Ga van het pad af

Het is uiteraard niet de bedoeling dat jullie verdwalen, maar ietwat van het pad afwijken is enorm spannend voor kinderen. Hierdoor vergeten zij dat ze nog steeds aan het wandelen zijn en wordt het bovendien nog spannender voor hen.

Maak er een avontuur van

Ga op zoek naar beesten, stenen of dierensporen. Neem bijvoorbeeld een vergrootglas mee. Ga op excursie met de kids en maak er de leukste speurtocht van. Maak gebruik van wat de natuur te bieden heeft en maak er iets spannends van.

Speel!

Terwijl jullie lopen kunnen jullie zingen, verhalen vertellen en spelletjes spelen. Deze wandeling is bedoeld als iets leuks en terwijl jullie dit doen maken jullie meters. De kindjes zijn buiten, in beweging en even ver weg van het alledaagse drukke bestaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hoe je wandelen met kinderen leuk maakt
Sluiten