Redactie
Redactie Erop uit september 12, 2015

Wandelen op blote voeten? Dit zijn de leukste natuuradresjes!

Niets zo lekker en ontspannen als lopen op je blote voeten. Wandelen over gras, modder (zeker nu!) en kiezels prikkelt je zintuigen en laat je de natuur op een nieuwe manier ervaren. Superleuk, zeker met kinderen! Bijzonder Plekje tipt de 3 leukste Blotevoetenpaden.

1. Hof van Twello

Zinnenprikkelende sensaties gegarandeerd op dit pad, dat dwars door de Hof van Twello loopt: zien, ruiken, voelen en eten. Je loopt door de frambozen-, bessen- en bramentuin en passeert velden met bijzondere gewassen (die onze voorouders in de prehistorie, Middeleeuwen en Romeinse tijd aten), de savanne, het tropisch eiland, sprookjesbos en de wijngaard. En dat allemaal wandelend over zachte grassen, koele kleipaden en spannende stukjes kiezelpad. Moe geworden? Dan rust je lekker uit in een van de hangmatten.
Leuke extra’s: Kas & Terras om wat lekkers te eten of te drinken en de winkel met streekproducten. En wat denk je van arrangementen als Wild Tea of een picknick?
Bijzonder overnachten in de buurt: Boerderij de Kleine Wildenberg.

2. Het Zeebodempad

Van een andere weldadige orde is het Blotevoeten Zeebodempad in Kraggenburg, over de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Je start met een koud voetenbad, verfrissend en de bloedsomloop stimulerend. Tijdens de vier kilometer lange wandeling passeer je zo’n 15 verschillende, verrassende ondergronden. Vooral het populaire modderpad staat garant voor hilarische taferelen (tip: trek kleren aan die vies mogen worden). En voel hoe lekker je voeten worden gemasseerd door klei- en andere grondsoorten! Op een ‘rustpunt’ of ‘bungelbank’ geniet je van de prachtige omgeving en natuur. Leuke extra’s: het terras en het winkeltje met lifestyle- en streekproducten.
Bijzonder overnachten in de buurt: Kampari glamping.

Dit zijn de vijf leukste plekken om te slapen op het water>

3. Blotevoetenpark Brunssum

Mos, bosgrond, kiezels, steenkool, zand, boomschors, kleikorrels, water en modder: het ligt er allemaal in Blotevoetenpark Brunssum. Je voeten voelen koud en warm, vochtig en droog… Ze krijgen een ware massage van de natuur. Het park is waanzinnig afwisselend en heeft onder meer een labyrint, een hindernisbaan, moddergeul en evenwichtsbalk. Bijkomen van al deze sensaties doe je bij de droomvijver, waar je óók pootje kunt baden (geen overbodige luxe!). Fijne extra’s: fairtrade koffie of thee met een echte Limburgse vlaai op het natuurterras.
Bijzondere overnachting in de buurt: Vakantiehuis Buitenlust.

Dit artikel al gelezen? Dit meisje zonder voeten krijgt een puppy zonder poot>

Reageer op artikel:
Wandelen op blote voeten? Dit zijn de leukste natuuradresjes!
Sluiten