Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 19 augustus 2014

Wanneer was jouw laatste slumber party?

Hoe lang is het geleden dat je een sleepover met een vriendin had? Laat staan met een groep vriendinnen. Wat zeg je? Zesde klas middelbare school? Te druk met de kinderen? We horen je… maar zeggen toch: haal datumprikker erbij, besteed de kinderen uit en maak je op voor een onvergetelijke ‘trip down memorylane’ avond.

Waarom ik hier geen pleidooi schrijf voor een weekendje Texel of een nachtje luxe hotel met spa? Zeker, die blog komt er ook nog, maar ik dacht laatst terug aan de legendarische meiden avonden in mijn tienerjaren met make-up sessies, video marathons, (vr)eetfestijnen, praten over jongens en vooral heel veel lachen en gieren om… niks eigenlijk.

En ik mis het. Ik mis een groot deel van mijn vriendinnen dagelijks, omdat ik op 12.000km afstand van ze woon. Het liefst zou ik vandaag nog een weekend blokken. Bij mij thuis, zonder de kinderen of man. Wat we gaan doen? Make-up sessies, DVD/Netflix Serie marathons, (vr)eetfestijnen, praten over onze mannen (heerlijk een avondje klagen en lachen om onze hubbies), even niet praten over de kinderen en vooral heel veel lachen en gieren om… niks eigenlijk.

Wat gaan we verder doen? 10 ideeën voor een onvergetelijke meidenavond die we ons voor altijd zullen blijven herinneren.

Thuisspa

Als je elkaar diep in de ogen aankijkt, dan zie je het eigenlijk meteen. Wallen en kringen. De slapeloze nachten van wakkere kinderen met enge dromen eisen hun tol. Al langer dan je wil toegeven. Hoog tijd voor een thuisspa avond. Badjassen en konijnensloffen mee. Een tas met maskers, rollers, tutorials voor ‘easy hair do’s’ in de hand. En dan een signature make-up die je moeiteloos aanbrengt. Éen beetje Cindy Lauper gevoel: ‘Girls just wanna have fun.’

Serie Marathon

Hier lopen we nog een beetje achter. Terwijl ik dit optik zit ik Seizoen 1 van Borgen te kijken, maar het smaakt nu al naar meer. ‘House of cards’, ‘Game of Thrones’, ‘Breaking Bad’, ‘Mad Man’. Nog zo veel te zien, die avondjes sleep-in krijgen elke maand een vervolg!

Vintage party

Nu jullie het toch de hele avond over de jaren ’80 en goed ook een stukje begin ’90 hebben kun je gelijk een disco party houden. Wie bewaart, heeft wat, dus zoek die oude beenwarmers, je walkman en roze oorwarmers op en dans op Spargo. ‘Baby you and me…’.

Avondje swappen

Op een gegeven moment raak je uitgekeken op je eigen kleren, terwijl die van je vriendin ge-wel-dig zijn. Grappig, dat vind zij nou van jouw outfits. Swappen dus, waarom niet? Wissel gelijk cd’s, boeken en geurkaarsen uit. Dolletjes.

Steengrillen en fonduen

Voordat jullie mij voor burgerlijk bestempelen, geef toe… gourmetten of steengrillen leidt altijd tot geweldige avonden. De eerste maanden in Kaapstad kwam het gourmetstel keer op keer op tafel. Gourmet-stel werden we gekscherend genoemd, maar het waren wel bere gezellige avonden en je hebt echt de tijd om met elkaar te praten. Geen kok in de keuken die de halve avond mist, omdat ze gestresst boven de pot staat te roeren. Geen gourmetter? Kaasfondue werkt net zo goed!

Driesterren menu

Ik houd ervan op zijn tijd om goed te koken en er zijn een paar gerechten die ik zo uit mijn mouw schudt. Pasta Vongole, groene asperges met gepocheerd ei, paddestoelen truffel risotto. Vanavond kook ik voor mijn vriendinnen. De keuken wordt ons domein en iedereen helpt mee. De witte wijn zal rijkelijk vloeien en de vaat die komt morgen wel.

Loomen 35+

Sinds de loomrage heb ik zelfs een voorliefde voor het creatief knutselen en kneuteren (twee linkerhanden als het op handicraft aankomt) aan de dag gelegd, maar iedereen heeft wel een vriendin die bijzonder bedreven is in het een of het ander. Bob rossen (‘let’s put a happy little tree up here’) bijvoorbeeld of loomen voor ver-gevorderden. Het is leuk als de ene vriendin de ander wat kan leren.

Huur een coach (mentaal of fysiek)

Je hebt samen wel voor hetere vuren gestaan, althans dat dacht je toen. En je kent elkaar door en door, dus waarom laat je je niet afmatten door een coach. Het zei een sportcoach die jullie al hoeken van kamer laat zien (mijn vriendin Charlotte ging zelfs onlangs de boksring in!) of een mentale coach zoals mijn vriendin Jantien de Bood die een geweldige sessie ontwikkelde waarbij fotografie en zelfbeeld prachtig samenkomen.

Weet je noggen

Als je elkaar zo lang niet gezien hebt vul je gerust je avond met weet-je-noggen. Niets heerlijker dan gierend van de lach terugdenken aan die volslagen idiote verliefdheid op die jongen van een klas hoger. Of die vakantie in Spanje waar je met zijn achten na het VWO van alles uitvroot dat zoals gezegd: ‘Wat in Calella gebeurt, blijft in Calella.’

Reageer op artikel:
Wanneer was jouw laatste slumber party?
Sluiten