Suzanne Sandberg
Suzanne Sandberg Lifestyle juni 20, 2017

10 x dit moet je per direct van je kind overnemen bij warm weer

De mussen vallen van het dak en ook binnen is het niet veel koeler dan een finse sauna. Je kinderen hebben lol voor tien, en jij denkt: dat wil ik ook. Bij deze.

Waarom in de pas lopen, als je ook kunt spelen? Precies. Geniet van de zon en pluk de dag. Deze tien toffe dingen doen je kinderen bij warm weer, en jij ook, per heden:

1. Ga in dat opblaasbadje zitten

Het is koud, het is verfrissend, het is leuk! Zitten dan! Wijntje erbij, klaar ben je. Je temp daalt per direct met een paar graden, en je kind vindt het helemaal geweldig dat je met haar / hem meespeelt.

2. Eet raketjes als water

Ja, eerder schreven we dan wel over het beperken van de ijsinname, maar mensen: met deze bloedhitte zijn 3 of meer ijsjes wat ons betreft gewoon noodzaak! Zeker waterijsjes gaan erin als… water. Denk niet na over ‘of het wel goed voor je is’, neem dat raketje en geniet ervan. Voor we het weten, regent het weer.

3. Loop in huis in niets anders dan je bikini

Waarom je kleren aanhouden, als huis en tuin tropisch warm zijn? Uit die kledij, en alleen het hoogst noodzakelijke (bikini) aanhouden, voor als de postbode / een vriendje van de kinderen / je moeder voor de deur staat. Verder: back to basics. Doen die kleintjes tenslotte ook.

4. Ga op woensdagmiddag naar het plaatselijke zwembad

Yups. Het is begonnen. Summertime! Je moet misschien heel even een knop omzetten, want: in bikini, of badpak, maar luister: je bent een moeder, niemand let op jou. Tenzij je het lichaam hebt van Sofia Vergara. Dus loslaten die angsten, hoppa, gewoon je badpak aantrekken en gaan. En terwijl jij afkoelt, kun je meteen de coole moeder uithangen bij je kinderen. Als in: geld mee voor ijsjes enzo. Win-win.

5. Denk niet na over je outfit

Met deze temperaturen is minimalisme het toverwoord. Stond je een maand geleden nog te stylen op laagje, kleur en accessoire, nu doet er geen bal meer toe wát je aan hebt, als het maar 1. van katoen is en 2. uit één wijdvallend stuk bestaat. Kortom: welkom, lapje stof dat zich een jurk noemt van Hema, H&M of markt.

6. Pak die super soaker

Ja, die super soakers lijken op wapens en ja, jongetjes spelen daar nou eenmaal mee en ja, als het zo warm is als nu, dan is dat nog superleuk ook. Dus zet je over dat gemiep heen, pak die Nerf, doe je gympies aan en ren achter de buurkinderen aan. Watergevecht!

7. Verras het thuisfront met een lading waterballonnen

Hoe grappig zijn waterballonnen! Mijn kinderen hier vinden het hilarisch, vooral omdat we/ze zo vaak misgooien. Want het is nog best een kunst!

8. Ga onder de tuinslang staan

Hoei! Zet de tuinslang of ‘de sproeier’ aan en ren er om beurten onderdoor. In bikini, dat is pas afkoelen! Wel opletten, zie hier.

9. Bouw een tent in de tuin

Zeker handig bij gebrek aan parasol. Zet twee of drie stoelen bij elkaar, lakens erover heen, kleed op de grond, en je hebt je eigen schaduwplek. Extra pluspunt: je (jonge) kinderen waarderen deze creativiteit enorm! Een kasteel!

10. Doe dingen gewoon lopend

Waarom snel snel met de auto, als je ook lekker kunt lopennaar de supermarkt? Heb geen haast, wandel gewoon. Dan maar wat later aan tafel, het is toch nog te heet om te eten. Jij bent nu even… een god in Frankijk.

Nog meer leuke tips om te doen als of mét je kinderen? Check dit!

Reageer op artikel:
10 x dit moet je per direct van je kind overnemen bij warm weer
Sluiten