Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 19 jan 2020

Zelf feestelijke chocolademelk maken met de kinderen want we hebben het nodig met dit weer

Hoewel we graag gezonde recepten met jullie delen zodat je kleintje ongemerkt genoeg groenten binnen krijgt, zwichten we af en toe toch voor een ongezond recept. Ongezond maar wél heel lekker en het is een kwestie van balans. Als je goed je groentjes eet mag je écht wel eens genieten van een (grote) mok warme chocolademelk.

Warme chocolademelk voor kids

Hoewel we een enorm zachte winter hebben, rollen de druppels regelmatig langs de ruiten naar beneden. Toch is het goed om lekker naar buiten te gaan met de kids. Als je dan weer binnenkomt met een leeg koppie en koude winterhandjes, is het natuurlijk tijd voor warme chocolademelk. Wij kwamen dit recept tegen in de Allerhande en mmmmm.

De ingrediënten

 • 25 gram ongezouten roomboter
 • 1,5 liter volle melk
 • 75 milliliter verse slagroom
 • 100 gram pure chocolade
 • Een ijsblokjeshouder
 • Korte satéprikkers
 • De bereiding

  Je (oudere) kids kunnen zeker weten helpen bij het bereiden van de warme chocolademelk maar let wel goed op! Breek de chocoladereep in kleine stukjes (dit kun je de kids laten doen en dan kun je het erna zelf nog wat fijner hakken met een mes). Doe de stukjes chocolade in een grote kom.

  Zet een pan op het vuur en breng daarin de verse slagroom aan de kook. Voeg hier ook het klontje boter aan toe. Als de boter goed is gesmolten giet je het geheel bij de stukjes chocolade in de kom. Roer dit door, er ontstaat dan een egaal mengsel van de chocolade.

  Giet de ijsblokjeshouder vol met de gesmolten chocolade en laat dit 2 uur in de koelkast (dus niet de diepvries) opstijven. Als je hem eruit haalt dip je het bakje kort in heet water, de chocolade smelt dan weer een beetje zodat je de satéprikkers erin kunt steken. Per blokje druk je er één prikker in.

  Klaar voor de warme chocolademelk? Verwarm dan de melk in een pannetje totdat je het kookpunt bereikt. Giet de melk in een mok en stop er één chocoladeblok in per mok. Het lost vanzelf op in de melk. Jummie.

  Top het geheel af met mini-marshmellows of dip de mok (voordat je de melk erin doet) in een mengsel van poedersuiker en water zodat het plakt en dip het vervolgens in de sprinkles voor een vrolijk en lekker randje.

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Allerhande

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  Zelf feestelijke chocolademelk maken met de kinderen want we hebben het nodig met dit weer
  Sluiten