Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Nadat haar 3-jarige in een draaiende wasmachine vastzat, geeft deze moeder een waarschuwing

De nachtmerrie van elke ouder: je kleine die vastzit in een wasmachine. Het overkwam Lindsey McIver en haar man, maar gelukkig liep het goed af. Ze vertelt er eerlijk over in een Facebook post en wil andere ouders waarschuwen.

Lindsey McIver en haar man waren toe aan een upgrade van hun wasruimte en kochten een nieuwe wasmachine, maar de excitement over het nieuwe apparaat was van korte duur.

De volgende ochtend

De volgende ochtend – toen de wasmachine voor het eerst werd gebruikt – kwam de 3-jarige dochter van het stel vast te zitten in de machine… terwijl het draaide. Door het snikken van hun 4-jarige zoon, realiseerden Lindsey en haar man zich uiteindelijk dat hij vertelde dat zijn kleine zusje in de nieuwe wasmachine vastzat. Gelukkig is de kleine meid Kloe oké, maar Lindsey wilde dit kwetsbare opvoedingsmoment niet voorbij laten gaan zonder anderen te waarschuwen over machines die gevaren kunnen opleveren.

Facebookpost

Lindsey deelde op Facebook een foto van het nieuwe apparaat in een post op haar Facebook. ‘Tegen de tijd dat we de wasruimte in de kelder bereikten, zat mijn 3-jarige dochter Kloe in de wasmachine vergrendeld’, schreef Lindsey bij de post. ‘Het kletterde en vulde zich met water, ze schreeuwde maar je kon haar niet goed horen.’ Gelukkig was Lindsey in staat om snel de wasmachine te stoppen en de deur te ontgrendelen. ‘Afgezien van een paar kleine bultjes op haar hoofd en natte kleren, ging het goed met haar.’

Eerlijk

Lindsey koos ervoor om het te posten omdat ze eerlijk kan zeggen dat ze het gevaar van de wasmachine niet inzag. Lindsey wil waarschuwen en zegt dat het belangrijk is om goed te kijken welke instellingen je wasmachine heeft. Sommige machines hebben een kinderslotfunctie. ‘het kostte ook duidelijk twee nieuwsgierige kinderen voor wij dit hadden ontdekt. Ik wil iedereen aanmoedigen die zo’n soort wasmachine en kleine kinderen heeft, of zelfs kleinkinderen, de deur te vergrendelen met een kinderslot en altijd de kinderbeveiliging in te schakelen!’

Wil je de hele post lezen van Lindsey op Facebook? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme