Gina Koninkx
Gina Koninkx Mode 17 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

5 tips om je kleding zo efficiënt mogelijk te wassen

Het is niet de leukste huishoudelijke taak om te doen maar het is niet te voorkomen dat de was zich opstapelt in huis. Daarom kun je het maar beter zo snel mogelijk wegwerken en dankzij deze vijf tips leer jij zo efficiënt en snel mogelijk te wassen.

Ben jij degene die thuis de was doet? Lekker dan. Het kan een hels karwei zijn om alles schoon in de kast te hebben liggen. Als je tenminste deze vijf trucs toepast bij het wassen gaat het in ieder geval al een heel stuk soepeler.

1. Hang de kleding op in een bepaalde volgorde

Eigenlijk vooral om tijd te besparen. Als je kledingstuk bij kledingstuk hangt, kun je de was ook veel sneller weer van het wasrek afhalen. Hang sokken naast elkaar (het liefst ook nog het juiste paar) en de broeken bij broeken en shirts bij shirts. Zo kun je als je de was afhaalt meteen stapels maken op kledingsoort en dat scheelt in alle opzichten tijd.

Stel jezelf deze 8 vragen en het opruimen van je kledingkast wordt een makkie

2. Je hebt geen droger nodig

Een droger is natuurlijk super handig, zeker als je veel kids hebt, maar het vreet energie en is ook niet goed voor de kwaliteit van je kleding als je de stoffen zo lang mogelijk mooi wil houden.

Hang je kleding als het ook maar even kan lekker buiten te drogen want dat gaat – zeker als het mooi weer is – net zo snel als met de droger. Koop een enorme waslijn voor in de tuin want daar ga je ongetwijfeld veel plezier van hebben.

3. Kleding wassen op een koud programma

Het is écht niet nodig om je kleding op een warme temperatuur te wassen. Het komt A) de kwaliteit absoluut niet ten goede en B) het is niet goed voor het milieu dus als het niet nodig is kun je het ook maar beter niet doen.

Je loopt ook nog eens het risico dat je mooie kleding er zes maten kleiner uit komt en nee, dat wil je écht niet.

4. Hang de was ‘s avonds op

Niks is zo vervelend als ‘s ochtends de was op moeten hangen. Je hebt dan namelijk al zát te doen: jezelf aankleden, de kids aankleden, lunchtrommeltjes klaarmaken, op tijd komen op school én je werk. Pfff.. daar kan geen wasje ophangen meer bij hoor. Doet dit ‘s avonds zodat het ‘s nachts meteen lekker kan drogen.

5. Zoek een fijn wasmiddel om mee te wassen

Of het nou poeder is of vloeibaar wasmiddel, het is maar net wat je zelf prettig vindt. Kies in ieder geval een wasmiddel waar jij blij van wordt. Dat wil zeggen met een lekkere geur maar ook een ongeparfumeerde als je uitslag krijgt van kleding (want je kan inderdaad echt allergisch zijn voor wasmiddel).

Dit zegt jouw favoriete kledingkleur over je persoonlijkheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 tips om je kleding zo efficiënt mogelijk te wassen
Sluiten